Vágólapra másolva!
Pénteken véget érhet Stieber Zoltán kálváriája, német sajtóértesülések szerint a Hamburg magyar válogatott középpályása a másodosztályú Nürnbergben folytatja pályafutását.

A Bundesliga II híreivel foglalkozó Liga-zwei.de portál értesülése szerint Stieber Zoltán lehet a német másodosztály 3. helyén álló futballcsapata első szerzeménye a januári átigazolási szezonban.

A klubtól eddig négyen távoztak - Alessandro Schöpf (Schalke), Stefan Kutschke (Dynamo Dresden), Willi Evseev (Holstein Kiel), Jakub Sylvestr (Paderborn) -, Stieber azonban az első számú kiszemelt volt a középpálya megerősítésére.

Stieber Zoltán szeretne játszani az Eb-n Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Jó úton vagyunk, Stieber segíteni akar nekünk, mi pedig már megállapodtunk a Hamburggal, a játékossal és a menedzserével is” – idézte a Bild a Nürnberg sportigazgatóját, Andreas Bornemannt.

A 27 éves játékos ősszel két bajnokin mindössze öt percet játszhatott a Bundesligában, de ennél többre lesz szüksége, ha arról álmodik, hogy ott lesz a nyári Európa-bajnokságon. A portál szerint a klub már tárgyalt arról is a hamburgiakkal, hogy amennyiben Stieber beválik, akkor opciós joga leszen a megvásárlására.

Borneman elmondta, ha a felek aláírják a szerződést, akkor a Nürnberg vezetőire még egy feladat vár a következő bő két hétben: egy középcsatárt is szerezni kell a tavaszi idényre.