Nem akar pofozógép lenni a fociválogatott

STORCK, Bernd edzés Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY szövetségi kapitány
Oslo, 2015. november 11. Bernd Storck szövetségi kapitány (k) beszél játékosaihoz a november 12-i Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Pontokat szerezne és továbbjutna Európa-bajnoki csoportjából a magyar labdarúgó-válogatott, nyilatkozta Szélesi Zoltán szövetségi edző, aki szerint nem szeretnének pofozógépek lenni a nyári tornán.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az ünnepekre úgy engedte el a játékosokat, hogy egyéni edzéstervet, ajánlást adott nekik, nyilatkozta Szélesi Zoltán a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A szövetségi edző elmondta, hogyan hangolják össze a válogatottban elvárt feladatokat a klubok elvárásaival: "Az MLSZ jó kapcsolatban van az NB I-es klubokkal, voltak tárgyalások, és hála az égnek minden klub segíti a munkát. Próbálunk egy egységes tesztelő rendszert, egységes pulzusmérő-rendszert kialakítani, hogy az eredményeket össze lehessen hasonlítani, és teljesen egyértelmű eredményeket mutassanak. Van két különböző cég, amelyeknek az eredményei lehet, hogy eltérnek egymástól, ezt is megpróbáljuk egy kalap alá hozni, ha van rá lehetőség."

Bernd Storck kapitány és a válogatott nagy terveket sző Forrás: MTI/Illyés Tibor

Márciusban Horvátországgal biztosan felkészülési mérkőzést játszik a nemzeti csapat, az Eb előtt sajtóértesülések szerint Anglia vagy Németország lehet az ellenfél.

nem jönnek ki azok a pluszok, ami egy horvát válogatott ellen mondjuk biztosan igen" - vázolta Szélesi, miért jó erős ellenfelek ellen játszani.

"A válogatott a Norvégia elleni két gyönyörű győzelemmel olyan elvárást fogalmazott meg a nézők és a szakma felé, amit tartanunk kell. De ez cél is, hiszen nem szeretnénk ott megállni, hogy kvalifikáltuk magunkat az Eb-re, és ott pofozógépek legyünk.

Az a célunk, hogy pontot, pontokat szerezzünk az Eb-n,

és jussunk tovább a csoportból" - tette hozzá.