Él a kézisek halvány reménye az olimpiai selejtezőre

Nagy László
Wroclaw, 2016. január 26. Nagy László (b) és a spanyol Raul Entrerrios az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. csoportjában vívott Spanyolország - Magyarország mérkőzésen a lengyelországi Wroclawban 2016. január 26-án. A magyar válogatott 31-29-re kikapott a spanyol csapattól. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Még él a kéziválogatott halovány reménye az olimpiai selejtezőre, hiszen a svéd válogatott döntetlent ért el a dánok ellen a lengyelországi férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó előtti, keddi fordulójában. A magyarok a játékukkal elégedettek voltak, de az olimpiai selejtezővel már senki nem számol komolyan.

Ha az esti meccsen Svédország legyőzte volna Dániát, minden reményünk elszállt volna. Az eddig pont nélküli magyar válogatott már csak abban az esetben juthat ki az olimpiai selejtezőre, ha szerdán legyőzi a svéd csapatot, a másik ágon pedig Macedónia nem nyer Fehéroroszország ellen, valamint Norvégia megnyeri az Eb-t, vagy második lesz a franciák mögött.

Középdöntő, 2. csoport (Wroclaw), 2. forduló:
Dánia-Svédország 28-28 (15-13)
Spanyolország-Magyarország 31-29 (15-15)
Az állás: 1. Dánia 7 pont, 2. Németország 6 (115-106), 3. Spanyolország 6 (110-107), 4. Oroszország 3, 5. Svédország 2, 6. Magyarország 0

Nehéz mit mondani

"Vesztes mérkőzés után mindig nehéz megszólalni. Ma volt az utolsó lehetőségünk, ettől a pillanattól kezdve az olimpiai játékokra való kijutás álom és nem realitás" - értékelt Talant Dujshebaev szövetségi kapitány az M4 Sportnak. Hozzátette,

amíg az alapvető dolgokat nem tudják megtenni, vagy csak nehezen, addig felesleges taktikáról beszélni.

"Három napot pihentünk, ráadásul a svédek utánunk játszanak, így nem hivatkozhatunk fáradtságra. Fel kell készülnünk, harcolni, küzdeni, és meg kell nyernünk a svédek elleni mérkőzést."

Nagy Lászlót választották a meccs legjobbjának Forrás: MTI/Kovács Anikó

A válogatott csapatkapitánya, a kilenc kísérletéből kilenc gólt szerző Nagy László szerint érettebb teljesítményt nyújtottak, mint a korábbi találkozókon.

A svédek ellen is ugyanígy menni kell előre" - nyilatkozta a mezőny legjobbjának választott Nagy László.

Schuch Timuzsin szerint apróságokban hibázott az együttes, és néhány ilyen momentum billentette a spanyolok javára a találkozót. "A elmúlt három napban visszamentünk az alapokra, és ezek ezen a meccsen ki is jöttek." Hozzátette, hogy egyszerű játékkal volt esélyük.

Mikler többet szeretett volna hozzátenni

Nagy Kornél szerint jobb játékot nyújtottak, mint az előző mérkőzéseken, de ezúttal ez is kevés volt. "Előreléptünk a taktikai elemekben, támadásban mindenképp, de jó kapusteljesítménnyel védekezésben is végig pariban voltunk. Nincs szégyellnivalónk, holnap ugyanilyen játékkal szeretnénk kijönni."

Nagy Kornél nagyot küzdött, jól játszott Forrás: MTI/Kovács Anikó


Mikler Roland úgy fogalmazott, az a legnagyobb probléma, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben, kiélezett mérkőzésre hagyták a döntést. "Több extrát szerettem volna hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Szerintem fantasztikus fejlődést mutatott a csapat, jól és kreatívan játszottunk."