Guardiola elnézést kért a Premier League edzőitől

Bayern Munich vs Hertha BSC Berlin Bundesliga Fußball Pep Guardiola Pal Dardai SQUARE FORMAT
Munich coach Pep Guardiola (l) and Hertha coach Pal Dardai shake hands at the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Hertha BSC Berlin at the Allianz Arena in Munich, Germany, 25 April 2015. PHOTO: ANDREAS GEBERT/dpa EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION - Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match)
Vágólapra másolva!
A Bayern München vezetőedzője, Josep Guardiola kedden bocsánatot kért, amiért egy héttel ezelőtt elárulta, hogy a nyártól Angliában folytatja pályafutását.

A 44 éves katalán tréner december 20-án hozta nyilvánosságra, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a Bundesliga címvédőjénél, arról pedig múlt kedden beszélt, hogy

Angliában folytatja karrierjét, mert több ajánlata is van az élvonalból.

Utóbbi bejelentésével a Premier League számos edzőjének ellenszenvét kivívta, mert több találgatás is napvilágot látott azzal kapcsolatban, melyik lehet a következő csapata. A Kicker című német lap értesülései szerint

Guardiola nyártól a Manchester City vezetőedzője lesz,

ezt egy másik újság, a Bild már októberben megírta. Az információt az angol klub és Guardiola azóta sem erősítette meg. A brit sportsajtóban a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea is szóba került vele összefüggésben.

Guardiola jövőre már nem találkozhat Dárdaival a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Az FC Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner a Bayern München katari edzőtáborában közölte: bocsánatot kér az angol élvonalban tevékenykedő kollégáitól, és hangsúlyozta, hogy tiszteli őket.

- szögezte le Guardiola, és hozzátette, hogy játékosként is sokra tartotta az edzőit.

A szakvezető a történtek ellenére továbbra sem volt hajlandó elárulni, hol folytatja a munkát nyártól. Azt mondta, csak az új szerződése aláírását követően jelenti be, melyik lesz a következő klubja.

"Természetesen jelenleg, és amíg itt dolgozom, a Bayern Münchenre összpontosítok. Ez nem változtat azon a tényen, hogy a következő szezonban már egy másik csapatot fogok edzeni" - magyarázta.

Guardiola elmondása szerint akár a tavaszi szezon közben sor kerülhet új megállapodása megkötésére.

Forrás: AFP

Az edző 2013-ban érkezett Münchenbe, ahol két bajnoki cím mellett megnyerte a klubvilágbajnokságot, az európai Szuperkupát és a német kupát, ugyanakkor a BL-ben mindkétszer az elődöntő jelentette a végállomást együttese számára. A klub decemberi közlése szerint a kispadon az 56 éves, háromszoros BL-győztes olasz Carlo Ancelotti váltja.

A címvédő bajor együttes úgy vonult el a téli szünetre, hogy a Bundesligában nyolc pont előnnyel vezet a második helyen álló Borussia Dortmund előtt. Idei első bajnoki meccsét a Hamburggal játssza, január 22-én.