Dárdai Guardiolát is lenyomja az edzők között

Dárdai Pál, Hertha, foci
Darmstadt, 2015. december 13. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője (b) a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában játszott, Darmstadt elleni mérkőzésen Darmstadtban 2015. december 12-én. A Hertha BSC 4-0-ra győzött. (MTI/EPA/Arne Dedert)
Vágólapra másolva!
Négy edzőre lehet szavazni a német Bundesliga hivatalos oldala által indított, az ősz legjobbjait kereső szavazáson, az egyik közülük a Hertha BSC-t irányító Dárdai Pál. A magyar szakember hétfőn kora délután fölényesen vezette a voksolást.

Dárdai Pál lehet a 2015-16-os német bajnokság őszi idényének legjobb edzője a Bundesliga.de által indított szavazáson - az első 12 órában legalábbis a szavazatok 40 százalékát szerezte meg a másik három jelölt előtt.

Így állt a szavazás hétfő kora délután Forrás: Origo

Pedig nem akárkik a vetélytársai: a bajnoki címvédő és listavezető Bayern München főnöke, Josep Guardiola (18 százalék), a Dortmunddal a második helyen álló Tomas Tuchel (20 százalék, róla itt írtunk még tavaly) és a jelenleg negyedik Mönchengladbach vezetőedzője, André Schubert (22 százalék).

Dárdai a jelek szerint kivívta a szurkolók elismerését azzal, hogy az előző szezon második felében általa benntartott Herthát - jórészt változatlan játákosállománnyal - a dobogóra tudta kormányozni, megelőzve vagy féltucat olyan csapatot, amelynek papíron erősebb a kerete.

Dárdai Pál, a Hertha edzője Forrás: MTI/EPA/Arne Dedert

A Bundesliga.de nem mulasztja el megjegyezni, hogy

39 évével Dárdai a mezőny legfiatalabb edzője,

a mostani szezon pedig hét éve a legjobb a berlini klubnál. Amikor legutóbb, 2008-2009-ben hasonlóan szerepelt a csapat ősszel, akkor végül a negyedik helyen végzett - egy ilyen siker ezúttal is Bajnokok Ligája-szereplést érne.

Külön megdicsérik a Hertha védekezését, mondván, csak a Bayern kapott nála kevesebb gólt a szezonban. Sőt, kiemelik, hogy Dárdai eddigi 32 Bundesliga-mérkőzésén

a meccsenkénti 1 kapott gól az összes Hertha-edző mutatói közül a legjobb.