Vágólapra másolva!
Menni kell tovább jókedvűen, pozitív hozzáállással, mondta Bogdán Ádám, a Liverpool magyar válogatott kapusa, aki saját bevállása szerint pályafutása legnehezebb időszakát élte át. Úgy érzi, a két hibájánál nem volt elég kemény.

"A jelenlegi helyzetet nehezen viselem, de előbb-utóbb felállok a padlóról" - mondta a Nemzeti Sportnak Bogdán Ádám, aki a Watford elleni bajnokin, valamint az Exeter elleni FA-kupameccsen elkövetett bakijai után úgy tűnik, kegyvesztett lett a Liverpoolnál.

Bogdán azt mondta, úgy tekint a mostani helyzetre, mint egy feladatra, amit meg kell oldania. "Tetszik, nem tetszik, a profi világ olyan, hogy nincs idő a múlton rágódni, előre kell néznem, mennem kell tovább. Jókedvűen, pozitív hozzaállással. Ezt persze könnyű mondani, a saját bőrömön tapasztalom, hogy némi időre szükség van, amíg az ember átlendül a holtponton. Amit a hibámat követő órákban éreztem, nem kívánom senkinek" - vallotta be a 19-szeres válogatott kapus.

A kapus magányossága Forrás: AFP

Kőkeménynek kell lennem

Bogdán hátrébb szorult a rangsorban, most már nem csak a belga válogatott Simon Mignolet van előtte, hanem az Aberdeentől visszarendelt Danny Ward is. Ő úgy fogalmazott, hogy amilyen kellemetlen, olyan érdekes a szituáció: a hibája miatt kellemetlen, másfelől érdekes, mert kíváncsi, hogyan jön ki belőle.

"Takarózhatnék azzal, hogy a negyedosztályú csapat otthonában a körülmények messze nem voltak ideálisak, a fényviszonyok éppenséggel tragikusak voltak, de egyrészt sosem voltam az a típus, aki másban keresi a hibát, másrészt volt nagyobb baj is a gyenge világításnál. Hagytam, hogy az ellenfél betoljon, illetve hogy egy pillanatra lefogja a kezem. Ennyi elég volt ahhoz, hogy ütemtelen mozdulattal próbáljam kiütni a labdát. (...) Kőkeménynek kell lennem. Az Exeter ellen nem voltam az. Ahogyan a Watford ellen sem" - mesélte a negyedosztályú ksicsapat elleni szögletról körülményeiről a kapus, aki a Boltonnál rendre megoldotta a beíveléseket, de most a Liverpoolnál kétszer is rontott. Ennek ellenére úgy érzi, "ha nem tartottak volna jó kapusnak, nem igazolnak le".

Klopp (jobbra) egyelőre jegeli Bogdánt Forrás: AFP

Király és a többiek biztatták

Bogdán érzékelte, hogy Jürgen Klopp bizalma megingott benne, ennek ellenére a lelkileg nehéz perióduson már túlvan, de ebben nem lehet biztos, amíg nem áll újra kapuban. Mindenesetre megfogadta, hogy nem hajlandó rosszkedvű lenni, és jól esett neki, hogy a magyar kollégák közül Király Gábor, Kemenes Szabolcs és Hegedüs Lajos is a támogatásáról biztosította, valamint a Leicester dán kapusa, Kasper Schmeichel is üzent neki.