Balhé az Eb-re készülő román fociválogatottnál

Guzmics Richárd
Budapest, 2015. szeptember 4. A román Dragos Grigore (b) és Ovidiu Hoban (b3), valamint Kádár Tamás (b2) és Guzmics Richárd a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Anghel Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya összeveszett a Steaua Bucuresti elöljáróival, ennek következményeként pedig a fővárosi klub egyetlen játékosa sem tartott az Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat téli edzőtáborába.

A román együttes hétfőn utazott el Törökországba, ahol egy nem hivatalos mérkőzést is játszik majd.

A probléma azzal kezdődött, hogy a Steaua vezetősége kijelentette, nem hivatalos mérkőzésekre maximum három futballistát enged el a válogatotthoz, ám Iordanescu hat labdarúgóra számított a mostani túrán, és nem volt hajlandó kompromisszumot kötni.

A románok épp a magyarokat megelőzve jutottak ki az Eb-re Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Mindenki vagy senki" - jelentette ki a szakvezető.

Tisztelni kell a nemzeti csapatot, amely Európa-bajnokságon szerepel majd."

A botrány kapcsán már több más román klub vezetője is megszólalt. A Pandurii Targu-Jiu klub elnöke például azzal fenyegetőzött, hogy ő is visszahívja futballistáit Törökországból, ha a Steaua labdarúgói nem utaznak el a válogatottal.

Románia az Eb selejtező sorozatában a magyarokkal szerepelt egy csoportban, és csoportmásodikként vívta ki a részvételt. Franciaországban a házigazdák válogatottja, valamint az albán és a svájci csapat lesz az ellenfele.