Lewandowski 10 érintésből lőtt 5 gólt

robert lewandowski bayern münchen
Polish striker Robert Lewandowski celebrate with the Bayern Munich maskot "Baerli" after the German first division Bundesliga football match FC Bayern Muenchen vs VfL Wolfsburg in Munich, on September 22, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. ==RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT THE DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A Bayern lengyel csatára több gólt szerzett kilenc perc alatt, mint a fél európai futballmezőny a szezon kezdete óta. És persze megdöntött néhány rekordot.

Robert Lewandowski négy Bundesliga-csúcsot is megjavított azzal, hogy kedden a Wolfsburg ellen 5-1-re megnyert mérkőzésen az 51. percben egyenlített, majd az 52., az 55., az 57. és a 60. percben is gólt lőtt.

A Bayern München lengyel csatára az első, aki a német élvonalban csereként beállva ötször talált a hálóba (korábban még négyet sem szerzett cserejátékos).

Emellett a liga leggyorsabb mesterhármasa, mesternégyese és mesterötöse is az ő nevéhez fűződik. Sőt, mióta az Opta futballstatisztikai oldal adatokat gyűjt, egész Európában ez volt a leggyorsabb ötös.

10 érintésből 5 gól

Az Opta szerint egyébként Lewandowski ötödik gólja a 10. labdaérintése volt a meccsen, ami egészen elképesztő hatékonyság – különösen úgy, hogy ebből három a harmadik gólhoz kellett neki.

Lewandowski a Bayern kabalaállatával, Baerlivel Forrás: AFP/Christof Stache

A brit közszolgálati csatorna, a BBC internetes oldala összeszedte, Lewandowski ki mindenkit pipált le. Eszerint a lengyel több gólt szerzett

kilenc perc alatt,

mint

  • a Liverpool, a Newcastle vagy a West Brom a Premier League eddigi 6 fordulójában
  • a Bayern hat Bundesliga-riválisa, ugyancsak 6 forduló alatt
  • bárki a spanyol élvonal tabellájának alsó felében, 5 és fél forduó alatt
  • hét Serie A-csapat, 4 forduló során
  • Wayne Rooney 2015-ben
  • Mario Balotelli a jelenlegi szezonban
  • Nicklas Bendtner az utóbbi három évben

"Ez egyszerűen őrület. Öt gól, ez hihetetlen. Csak lőttem, nem gondoltam arra, mi lesz utána. Nagyon boldog vagyok, csodálatos ez az este.

Az edzőnek nem kellett semmit mondania nekem, tudtam, mit kell tennem" – mondta Lewandowski a lefújás után.

"Kritikusnak kell lennünk, Lewandowski hetet is rúghatott volna. Kihagyott két nagy helyzetet!" – viccelődött a Bayern csapatkapitánya, Philipp Lahm.