Vágólapra másolva!
Guzmics Richárd örül, hogy gólt szerzett, de csalódott, amiért a 93. percben az északírek egyenlíteni tudtak az 1-1-re végződött belfasti Eb-selejtezőn. Bernd Storck így is büszke a játékosaira, Priskin Tamás még a gól hatása alatt van.

"Kettős érzések vannak bennem.

- nyilatkozta az M4 televíziónak Guzmics Richárd, akinek a góljával a 74. percben még vezetett a csapat.

"Győztes meccset buktunk el. Kontrolláltuk végig a meccset, tudtuk, hogy az északírek felívelgetik a labdát, a végén emberelőnyben voltunk, a végén azonban nem tudtuk megtámadni a felívelő játékosokat. Jött egy szöglet, és nem tudtuk levédekezni" - folytatta a védő, majd elárulta, Bernd Storck a szünetben mivel tüzelte fel a válogatottat. "Nyugalomra intett minket, és arra kérte a csapatot, hogy próbáljuk meg a földön tartani a labdát, ez valamennyire sikerült is.

A kapitány így értékelt, szintén az M4-nek: "Az első félidőben nehéz volt játékba lendülni, de a szünetben

mondtam a játékosoknak, hogy bátornak kell lennünk, meg kell ragadni a lehetőséget,

be is lőttük az első gólt. Nagyon sajnálom, hogy aztán egyenlíteni tudott az ellenfél, de büszke vagyok a csapatra. A 93. percben Király nagyot védett, de fantasztikus volt a lövés, ez megtörténhet, sajnálatos véletlen volt."

Priskin Tamást nem lepte meg az északír csapat játéka. "Erre számítottunk, hogy a labdát fel fogják ívelgetni a labdát a centerre. Jól játszottunk, de még a gól hatása alatt vagyok.

Ha tudnám a receptet, hogy miért ez történt a végén, akkor nem kaptunk volna gólt.

Nem tudok mit mondani, nagyon sajnálom. Az lett volna a legfontosabb, hogy kihúzzuk a meccset, de sajnos nem sikerült. Úgy érzem, ha megnyerjük a két hátralévő mérkőzéstünket, akkor még van esélyünk a továbbjutásra. Nem szabad beérnünk a harmadik hellyel."

"Összességében egy tisztességes eredményt értünk el" - nyilatkozta Michael O'Neill, az északírek kapitánya. "Az első félidőben mi domináltunk, aztán úgy éreztem, a magyarok a másodikban jobbak voltak nálunk. A kapott gól után felkeltünk, lőttünk mi is egyet, és úgy gondolom, a döntetlen volt a minimum, amit megérdemeltünk. A magyarok nem leptek meg minket, erre számítottunk, sok meccsüket megnéztük, és tudtuk, hogy nem lesz sok gól.

és volt még néhány változás, új játékosok is szerepeltek a magyar válogatottban. Jó meccs volt, és reméljük, nekünk is olyan stadionunk lesz, mint a budapesti (Groupama Aréna), ahol az első meccset játszottuk."

Az északírek a görögöket fogadják, majd Finnországba utaznak. A románok a finneket látják vendégül, majd a Feröer-szigetekkel meccselnek idegenben. A magyar csapat először a Feröer-szigeteket fogadja, majd Görögországban zárjuk a selejtezőket.