Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sterling torkának ugrott a liverpooli Twitter-tábor

498486213
Liverpool's English midfielder Raheem Sterling (L) breaks free from Southampton's English defender Nathaniel Clyne to score the opening goal during the English Premier League football match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium in Liverpool, northwest England, on August 17, 2014. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
Vágólapra másolva!
Rászakadt a szurkolók gyűlölete Raheem Sterlingre, akit 49 millió fontért adott el a Liverpool a Manchster Citynek. A Pool-szurkolók olyan keményen mentek neki a játékosnak Twitteren, hogy már a rendőrség is nyomoz az ügyben. 

A 20 éves támadó nem volt hajlandó aláírni szerződését, és végig érezni lehetett, hogy távozni akar a Liverpooltól. Az időhúzás alaposan feltüzelte a szurkolókat, akik azonnal Sterlingre vetették magukat, amint hivatalossá vált a Manchester Citybe igazolása.

Egy Coutinho nevű felhasználó (valószínűleg nem a brazil irányító) egészen odáig ment, hogy közölte, „levadászom a lányodat, és bezárom”, ami talán még annál is rosszabb, hogy „őszintén remélem, hogy megdöglesz”.

Rasszista zaklatás

A fentiek mellett természetesen faji kérdések is előkerültek, repkedtek a „fucking nigger”-ek, és valaki még azt is fontosnak érezte hozzáfűzni, hogy a támadó nem igazi angol, hanem jamaicai. Ezek mellett már eltörpül, hogy az egyik szurkoló újra szeretné vörös mezben látni Sterlinget, de nem a Liverpooléban, hanem bárkiében, csak véres legyen.

Raheem Sterling Forrás: AFP/Paul Ellis

Múlt héten egy 17 éves Joe Adams nevű fiú jelentette, hogy elképesztő mennyiségű trágára SMS-t kapott a telefonjára. Kiderült, hogy egy Liverpool-fórumon valaki bedobta, hogy a szám Raheem Sterlingé, és a gyűlöletlavina miatt Adams kénytelen volt számcserét kérni a szolgáltatójától.

A gyalázkodás elérte azt a szintet, ami már a rendőrségnek is szemet szúrt, rasszizmus, zaklatás, testi erőszakkal való fenyegetés és becsületsértés miatt a rendőrök nyomozást indítottak. Néhány Twitter-account hamarosan megszűnik, az a gyanúnk.

Mindent egy helyen az Eb-ről