A török újoncé lehet a legrettegettebb csatárduó

Samuel Eto'o, Ronaldinho, foci
CHINA, HONG KONG : Barcelona striker Samuel Eto'o of Cameroon (L) and his teammate Ronaldinho of Brazil (R) talk during a press conference in Hong Kong, 08 August 2007. On a brief Asian swing, Barcelona wind up their tour in Hong Kong 10 August against Mission Hills Invitation XI, made up of players from Hong Kong clubs Kitchee FC and Happy Valley FC. AFP PHOTO/PHILIPPE LOPEZ
Vágólapra másolva!
Távozott a mexikói Queretaro labdarúgócsapatától Ronaldinho, az együttes brazil sztárja. A 35 éves világbajnok pénteken bontott szerződést, majd Facebook-oldalán elköszönt a szurkolóktól. A török lapok szerint az Antalyaspor tárt karokkal várja. Csakúgy, mint Samuel Eto’ót.

Ronaldinho nagy meglepetést keltett azzal, hogy tavaly szeptemberben két idényre a szerény költségvetésű mexikói klubhoz, a Queretaróhoz szerződött. A 2002-ben világbajnok futballista 25 meccsen nyolc gólt szerzett és a bajnoki döntőig vezette a csapatot, amely ott azonban vereséget szenvedett a Santos Lagunától.

A korábban a Gremióban, a Paris Saint-Germainben, a Barcelonában, az AC Milanban, a Flamengóban és az Atletico Mineiróban is megfordult sztár a hírek szerint azért bontott szerződést, mert Törökországból kapott ajánlatot.

Eto'o és Ronaldinho korábban már voltak csapattársak Barcelonában Forrás: AFP/Philippe Lopez

A BGNNews.com azt írta, hogy Ronaldinho bátyja és ügynöke Moreira Roberto De Assis már pénteken Törökországba utazott, és megbeszéléseket folytatott az Antalyaspor vezetőivel. A klub elnöke, Gültekin Gencer a hét elején már tett egy szenzációs bejelentést, azt állította, hogy szóban megegyezett a kameruni Samuel Eto'óval.

Az Iddaalihaber.com portálnak nyilatkozva Gencer elismerte, hogy plusz szponzorok bevonásával valóban mindkét világsztár megszerezhető, és ez nagy lökést adhat a helyi futball fellendülésének.

Az Antalyaspor nagy küzdelemben jutott fel az élvonalba a Kayserispor és az Osmanlispor mögött, miután a most befejeződött szezon alapszakaszát csak az 5. helyen zárta, de a playoffban előbb az Adana Demirsport győzte le (3-0, 0-2), majd a döntőben a Samsunspor elleni 2-2-t követően tizenegyesekkel vívta ki a feljutást.