Schweinsteiger eltiltást kaphat a nyakra ütésért

Bastian Schweinsteiger, Manchester United, foci
Manchester United's German midfielder Bastian Schweinsteiger warms up during a training session in Wolfsburg, central Germany, on December 7, 2015, one the eve of the UEFA Champions League Group B second-leg football match VfL Wolfsburg vs Manchester United. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Amennyiben az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága bűnösnek találja szándékos ütés vétségében Bastian Schweinsteigert, a Manchester United középpályása akár három mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat.

A világbajnok német játékos a szombati, West Ham United elleni gól nélküli döntetlennel zárult bajnoki 40. percében a tizenhatos vonalán alkarral nyakon vágta a vendégek új-zélandi védőjét, Winston Reidet.

Mark Clattenburg játékvezető és segítői nem látták az ütést, így csak figyelmeztették a játékost, az angol szövetség (FA) azonban a videofelvétel alapján eljárást indított Schweinsteiger ellen.

"Az ügyet a testület három egykori játékvezetőre bízta, akik áttekintve a videofelvételt egymástól függetlenül határoznak majd" - áll az FA közleményében. Schweinsteiger csütörtök délig válaszolhat a vádakra, amennyiben bűnösnek találják, három mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat.

A Premier League 15. fordulójának hétfői zárómérkőzésén:
Everton - Crystal Palace 1-1 (0-0)
gól: Lukaku (81.), illetve Dann (76.)

Már nem utolsó a Levante

Az eddig sereghajtó Levante 1-1-es döntetlent ért el az Espanyol vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának hétfői zárómérkőzésén, pontszerzésével pedig elmozdult az utolsó pozícióból.

Eredmény, Primera División, 14. forduló:
Espanyol - Levante 1-1 (0-1)
gól: Gerard Moreno (56.), illetve Lerma (6.)