Magyargyalázás miatt szakadt félbe a román bajnoki

Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én.
Budapest, 2015. szeptember 4. Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyargyalázás miatt szakadt félbe a CSMS Iasi-Dinamo Bucuresti román bajnoki. Az első félidőben 12 percen át állt a játék. 

A Iasiban játszik Bőle Lukács, az ő labdaérintése után harsant fel a bukaresti lelátón a magyargyalázó rigmus. A „Ki a magyarokkal az országunkból” rigmus nagyjából annyira általános Romániában, mint nálunk a „ki nem ugrál, büdös román”, de a játékvezetők ezek szerint odaát érzékenyebbek az ilyesmikre.

A bíró az első félidő 35. percében félbeszakította a mérkőzést, a hazaiak egyik vezetője és egy játékosa is beszélt a szurkolókkal, akiket a hangosbeszélő is felszólított, hogy szurkoljanak sportszerűen. A játék 12 perc után folytatódott, a meccs 0-0-s döntetlennel ért véget.

Román szurkolók verekednek a Magyarország–Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Romániában az után lángolt fel újra a magyargyűlölet, hogy a román titkosrendőrség információi szerint a szélsőséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a román nemzeti ünnepen terrortámadásra készült Kovászna megyében – írja a Prosport.ro.

Olcsón megúszta a Dinamo

Romániában első alkalommal fordult elő, hogy a szurkolók idegengyűlölő megnyilvánulásai miatt félbeszakítottak első osztályú bajnoki mérkőzést.

A meccset közvetítő Digi Sport tévécsatorna korábban azt közölte, hogy a Dinamo ötezer és 70 ezer lej (350 ezer és 4,9 millió forint) közötti bírságra, és egy zártkapus mérkőzésre számíthat a botrány miatt. A Mediafax hírügynökség péntek délutáni közlése szerint a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága 10 ezer lej (700 ezer forint) pénzbüntetést szabott ki a fővárosi klubra.