Vágólapra másolva!
3-1-re győzött a Legia Warszava a lengyel labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, Nikolics Nemanja pedig szokás szerint gólt lőtt.

A meccsen a Kielce a 42. percben szerzett vezetést Sierpina révén, de a Legia még a szünet előtt egyenlített, a hosszabbításban a brazil Guilherme volt eredményes. A második félidő már egyértelműen a Legiáról szólt, az 55. percben Kucharczyk már a vendégeknek szerzett vezetést, majd négy perccel később Nikolic beállította a végeredményt, amikor a leshatárról kilépve a 16-ostól szépen átemelte a kapust.

A magyar válogatott csatárnak ez volt a 21. gólja, amivel természetesen továbbra is nagy fölénnyel vezeti a góllövőlistát. Az elmúlt tíz szezonban csak hárman lőttek több gólt a lengyel bajnokságban, mint Nikolics eddig: Pawel Brozek (2007-2008, Wisla Kraków) 23, Marcin Robak (2013-2014, Gliwice, Szczecin) és a Zalaegerszegen is megfordult Artjoms Rudnevs (2011-2012, Lech Poznan) 22-22 góllal lett gólkirály.

Nikolics őket nagy valószínűséggel megelőzi majd, de ha tartja a gólerős formáját, akkor még az is előfordulhat, hogy a lengyel rekordot is átírja, amit 37 góljával Henrik Reyman tart 1927 óta.

Győzelemmel és góllal fejeztem be az évet. Ami csodás volt! A 2. helyen telelünk és 21 góllal vezetem a góllövőlistát....

Szerző: Nikolics Nemanja official, 2015. december 20.

A Legia továbbra is öt pontra van az éllovas Piast Gliwicétől, amely 2-0-ra győzött a Lech Poznan ellen. A poznaniaknál csak Kádár Tamás játszott, Holman Dávid és Lovrencsics Gergő nem volt kerettag. A Lech a 6. helyről várja a februári folytatást.