Vágólapra másolva!
Az októberi válogatott összetartáson keményen összeugrott a holland válogatott két játékosa, Robin van Persie és Memphis Depay. A fiatal manchesteri keményen odaszólt a csapatot nyáron elhagyó idősebb csatártársának. 

A Voetbal Primeur írta meg, hogy október elején a két játékos összevitatkozott a Kazahsztán elleni Eb-selejtező előtti edzésen. Van Persie berágott Depayra, miután hiába várta jó helyzetben a társ beadását, az inkább trükközött egyet, és sarokkal visszapasszolt maga mögé.

"Azt hiszed, most te vagy itt a nagy fiú?" vonta kérdőre csapattársát Van Persie, mire Depay azt válaszolta: "Miért, a nagy fiúk a Fenerbahcéban játszanak?" Az esetet egyébként már másnap megírták a holland lapok, de akkor a holland szövetség közleményben jelezte, hogy semmi komoly nem történt.

Robin van Persie a válogatottban Forrás: AFP/John Thys

A most napvilágra került részletek arról írnak, hogy dühös kiabálássá fajult a vita. Van Persie-re nem számított Louis van Gaal, így a csatár a nyáron a Fenerbahcéhoz igazolt, míg Depay a klub egyik sztárigazolása volt. Igaz, a játékával erre egyelőre nem szolgált rá, és az egykori holland válogatott csatár, Pierre van Hooijdonk szerint "csak a viselkedése világsztáros, amiből lassan mindenkinek elege lesz Manchesterben."