Vágólapra másolva!
A Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője, José Mourinho szerint a rossz szereplésük miatt elfelejthetik a szezon előtt megfogalmazott céljaikat, a négy közé jutást.

A címvédő londoniak a 15. forduló szombati játéknapján 1-0-ra elvesztették a Bournemouth elleni, hazai mérkőzést, így továbbra is csak a tabella 14. helyén állnak. A Chelsea legutóbb 2001-ben kapott ki egy újonctól a bajnokságban.

Gyenge játék, gyenge bíró

Mourinho ezúttal is a játékvezetőt kritizálta, mert szerinte csapatának büntetőt kellett volna kapnia, amikor a vendégek gólja előtt nem sokkal Simon Francis kézzel ért a labdához. A portugál edző emellett elismerte együttese hiányosságait is.

"Az első félidőben némileg passzívak voltunk, és nem gyakoroltunk megfelelő nyomást az ellenfélre. Amikor nálunk volt a labda, nem játszottunk gyorsan, a labda nélküli időszakokban pedig nem tudtunk gondot okozni a vendégeknek. A második felvonásban ez már rendben volt" - magyarázta Mourinho, aki csapata teljesítménye miatt nem csalódott, az eredmény miatt viszont igen.

José Mourinho nem lát esélyt a BL-re Forrás: AFP


A brit sportsajtóban egy ideje már téma Mourinho esetleges távozása, a klub orosz tulajdonosa, Roman Abramovics viszont októberben megerősítette posztján a vezetőedzőt. A gyenge szezonkezdet miatt a Chelsea lett a liga történetének legrosszabbul rajtoló bajnokcsapata, és szombaton már a portugál is belátta, hogy ideje módosítani a célkitűzésen.

El kell felejteni az eddig célokat

Azt mondanám, koncentráljunk a következő meccsünk megnyerésére, és felejtsük el a célokat.

A mostani találkozó előtt az erőviszonyok miatt úgy gondoltam, sorozatban három-négy mérkőzést megnyerhetünk, és ezzel december végére a várakozásaimnak megfelelő pozícióba kerülhetünk" - jegyezte meg Mourinho.


Az edző elárulta, hogy korábban a legjobb négy közé kerülés volt a minimális elvárás a csapattal szemben, most viszont azt tartja reális tervnek, hogy ott legyenek a hatos élmezőnyben a bajnokság végén.

Nem lesznek új igazolások

Azt is elmondta, hogy nem új játékosok vásárlásával akarja megoldani a problémáikat, de a keret jelenlegi tagjainak többségétől jobb hozzáállást vár.

"Csak egy módszert ismerek, az pedig a munka, ezért a maximumot nyújtom minden nap.

Ha néhány játékos nem képes meccsről-meccsre tudása legjobbját hozni, annak kollektíven fizetjük meg az árát"

- szögezte le a portugál tréner.