Az év legszebb magyar góljai

Priskin Tamás
Budapest, 2015. november 15. Priskin Tamás gólt lő a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2015. november 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Németh Krisztián a szólógóljával meghódította Amerikát, a megyehármas Németh Szasza a spanyol As címlapjára került a Roberto Carlost idéző bombájával, Elek Ákos Kínában ollózott, Birtalan Botond a Gyirmót ellen sarkazott, és akkor az Eb-részvételt érő magyar csodagólokat még nem is említettük. Nézze meg a top 10-es kínálatunkat, és szavazzon, melyik volt a legszebb!

Németh Krisztián meghódította Amerikát, a Kansas City magyar válogatott támadójának a Portland ellen szerzett szólógólját az év legszebbjének választották a szurkolók. A magyar csatár amerikai sikerének az értékét növeli, hogy a liga legjobb játékosának megválasztott Giovincót győzte le az MLS-szavazás döntőjében.


A világ másik végén, Kínában is láthattunk hasonló remeklést egy magyartól, Elek Ákos a Kujcsu Rehne-Csangcsun Jataj meccs 93. percében, a bajnokság utolsó pillanatában ollózott egy szépet.


Nikolics Nemanja
zsákszám rúgja a gólokat a lengyel ligában, ám mi mégsem onnan választottunk egyet: a Legia Warszawa csatára a litvánok elleni barátságos meccsen 17 méterről parádés gólt tekert. Főleg a hátsó kameraállásból néz ki nagyon jól.


A Sopronhoz közeli Ágfalva játékosa, Németh Szabolcs olyan nagy gólt lőtt a megyei harmadosztályban, hogy a híre Spanyolországba is eljutott. Az As nevű madridi sportnapilap weboldala is a címlapján hozta a gólt, Szaszát pedig az amatőr Roberto Carlosnak nevezte. Az Origo videómegosztóján eddig 50 ezren nézték meg a gólt.


A világ talán legjobb klubcsapatában is van magyar játékos, és Tajti Mátyás nem is tétlenkedik az U19-esek ligájában, a Juvenilben. A Barca 8-0-s sikeréből egy parádés góllal vette ki a részét.


A norvégok elleni pótselejtező visszavágója előtt sokan fanyalogtak, hogy miért került be a kezdőbe Priskin Tamás, aztán egy remek csel után szerzett varázslatos góllal megadta a választ. Ezzel a góllal vált biztossá, hogy a magyarok 44 év után újra kijutottak a foci-Eb-re, szóval nemcsak szép, de fontos is volt Priskin remekműve.


Kihagyhatatlan a top10-ből Birtalan Botond gólja: a békéscsabai csatárnak még tavasszal, az NB II-ben sikerült sarokkal, 17 méterről betalálnia a gyirmótiak kapujába. Akadékoskodhatunk, hogy tényleg így akarta-e, meg tudná-e újra csinálni, de a lényeg, hogy Birtalannak nagypapaként lesz mit mesélnie az unokáknak.


Radó András
nagy reményekkel igazolt a Haladásból a Fradihoz, és úgy tűnik, egyre jobb formába lendül, az utóbbi hetekben kétszer is a padról beállva szerzett gólt. A Debrecen ellen ráadásul 25 méterről olyat lőtt, hogy rögtön be is került vele a szépségversenyünkbe.


Van itt egy másik fradista is, aki jól érzi magát a kapu előtt: Böde Dániel két csel után akkora gólt lőtt a Feröer elleni válogatott meccsen, hogy majdnem kiszakadt a háló.


Stieber Zoltán
nemcsak a Hamburgban, hanem a válogatottban is lőtt szép gólt idén, a finnek elleni például győzelmet ért, nem véletlenül dobálták utána a társak a levegőbe az apró termetű középpályást.

Szavazzon!

Ki lőtte az év legszebb magyar gólját?