Ismét lecsapott az óriásölő újonc

David de Gea, Manchester United, Bournemouth, foci
Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea (R) clashes with Manchester United's French striker Anthony Martial (C) as he attempts to save a corner from Bournemouth's English midfielder Junior Stanislas (Not Pictured) resulting in Bournemouh's first goal during the English Premier League football match between Bournemouth and Manchester United at the Vitality Stadium in Bournemouth, southern England on December 12, 2015. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
A Manchester City hazai környezetben 2-1-re legyőzte a Swansea City együttesét az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján. A másik manchesteri csapat, a United 2-1-re kikapott a Bournemouth otthonában, az újonc egy hete a címvédő Chelsea-t győzte le.

A házigazda az 53 ezer néző előtt rendezett találkozó első félidejének közepén Wilfried Bony találatával szereztek vezetést, az elefántcsontparti csatár a két klub legutóbbi négy meccsén ötször volt eredményes: háromszor Swansea, kétszer a ManCity színeiben.

A vezetőedzőjét, Garry Monkot szerdán menesztő walesi csapat a francia Bafetimbi Gomis jóvoltából a 90. percben egyenlített, de két perccel később Bony honfitársa, Yaya Touré megszerezte a Manchester City számára a győztes gólt.

David de Gea két gólat kapott a Bournemouth csapatától Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Swansea-re most már nagyon ráférne egy komoly edző, a csapat ugyanis a legutóbbi 12 bajnokiján mindössze egyszer győzött. A legfrissebb hírek szerint a befutó a Manchester United pályaedzője, Ryan Giggs, esetleg az AEK Athénnal a görög bajnokság második helyén álló Gustavo Poyet lehet, de a brit lapok a korábbi Swansea-edző Brendan Rodgers mellett felmerült a Real Sociedadtól egy hónapja menesztett David Moyes, illetve a Glasgow Rangers edzője, Mark Warburton neve is.

Az újonc Bournemouth a Chelsea után a Manchester Unitedet is legyőzte, a győztes gólt a MU egykori csatára, Joshua King szerezte. „Mindig nagyon kiábrándító, ha a tabella elején álló csapat kikap egy alsóházitól” – összegzett Louis van Gaal, a manchesteriek edzője.

Eredmények, Premier League, 16. forduló:
Crystal Palace - Southampton 1-0 (1-0)
gól: Cabaye (38.)

Manchester City - Swansea City 2-1 (1-0)
gól: Bony (26.), Yaya Touré (90+2.), illetve Gomis (90.)

Sunderland - Watford 0-1 (0-1)
gól: Ighalo (4.)

West Ham United - Stoke City 0-0

Norwich - Everton 1-1 (0-1)
gól: Hoolahan (47.), illetve Lukaku (15.)

Bournemouth - Manchester United 2-1 (1-1)
gól: Stanislas (2.), King (54.), illetve Fellaini (24.)