Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban lép pályára a 2016-os Európa-bajnokságon, gyorsan megnéztük, melyik városba mennyiért lehet kirepülni a meccsnap környékén. Izland és Portugália ellen egész olcsón kijön a mutatvány. 

Megmozdul a szurkoló gyomra, hogy világeseményen láthatja a magyar válogatottat, és a sorsolás után percekkel már kis híján összeomlott a Franciaországba is repülő fapadosok foglalási rendszere.

Az Origo gyorsan összeszedte önnek, hogyan és mennyiért tud kirepülni egy-egy mérkőzésre, ha nem akarja az egész hetet Franciaországban tölteni. Megnéztük, fapadossal és sima kereskedelmi járattal hogy jövünk ki, és úgy tűnik, vannak egészen elérhető opciók.

Június 14., Bordeaux (vs Ausztria)

Bordeaux van a legmesszebb, ráadásul nincs is közvetlen járat a nyugati parton fekvő városba, nem meglepő módon elég drága mulatság az Ausztria elleni mérkőzésre kiutazni. Ha valakinek derogál a fapados, annak az Alitalia kínálja a legolcsóbb lehetőséget, de ez is 113,000 forintba kerül.

A kalandvágyóbbak viszont több lehetőségből is választhatnak. Nem butaság Párizst becélozni, a kedd délutáni mérkőzésre hétfői indulással és szerdai hazatéréssel

az Easyjet kínálja a legolcsóbb megoldást,

31,000 forintért.

Lyon belvárosi része a világörökség része Forrás: hemis.fr/JACQUES Pierre / hemis.fr/Jacques Pierre

A Ryanair párizsi járata 60,000 forintba kerül, de mindkettőhöz érdemes hozzáadni a Párizs-Bordeaux transzfert, ami nem olcsó mulatság: ennyire előre nem lehet foglalni, de jövő év elején 80 euróba, durván 25 ezer forintba kerül egy útra.

Június 18., Marseille (vs. Izland)

Marseille-be sincs közvetlen járat Budapestről, de ide már egészen olcsón ki lehet repülni nem fapados járattal is.

A KLM egy átszállással 58,000 forintot kér az útért,

és nagyságrendileg ugyanennyiért (ugyanúgy egy átszállással) az Alitalia is elviszi az embert.

Fapadosokkal ugyanúgy él a Párizsi lehetőség, de drágább, mint a közvetlen (Ryanair: 65,000 Ft, Easyjet: 37,000), de a Wizzair támad közelebbi célpontot is: Nizza mindössze 200 km-re van Marseille-től, és oda heti három járatot indít a légitársaság. Sajnos nem olcsók a jegyek most éppen (112,000 péntek-vasárnap relációban), de érdemes vissza-visszanézni, mert nem fixek a jegyárak.

A marseille-i Velodrome hívogató látképe Forrás: AFP/Boris Horvat

Ha valaki mégis a párizsi út mellett dönt (meg tudjuk azt is érteni, nem utolsó dolog egy napot eltölteni ott), az meglehetősen olcsón, 36 eurórért (cca 12,000 Ft) elviszi a vonat Marseille-ig.

Június 22., Lyon (vs. Portugália)

Több szempontból is ez a legkecsegtetőbb célpont. Egyrészt itt a legerősebb az ellenfél, másrészt ez a zárómeccs, ahol még a portugálok ellen is lehet keresnivalónk. Harmadrészt

egész jó lehetőségek kínálják magukat a város megközelítésére.

A szerdai meccsre keddi indulást és csütörtöki hazatérést terveztünk.

Nem fapados járat ide sincs közvetlenül, de az Iberia 59,000 forintért elviszi és visszahozza egy átszállással. A fapadosokból viszont komoly választék van, hiszen itt is él a párizsi lehetőség, és innen még messze sincs a főváros (Ryanair Párizsba 54,000), de az Easyjetnek van közvetlen járata ide, viszont sajnos elég drága (98,000 Ft).

Indítanak viszont járatot a 135 km-re levő Genfbe,

ahova viszont már 35,00 forintért el lehet jutni. Ezt tűnik a legjobb megoldásnak, ez a távolság bármivel elég gyorsan leküzdhető.

A párizsi vonatozás Lyonig 30 euróba, durván 9400 forintba kerül.