Pedro sem tagadja, hogy Cesc fúrta Mourinhót

529187311
Chelsea's Spanish midfielder Cesc Fabregas (R) heads the ball with Paris Saint-Germain's Italian midfielder Marco Verratti during the UEFA Champions League round of 16 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Chelsea at the Parc des Princes stadium in Paris on February 17, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Pedro, a Chelsea spanyol labdarúgója szerint Cesc Fabregas nehéz időszakon megy keresztül, ugyanakkor nem cáfolta, hogy csapattársa volt az egyik központi figurája José Mourinho megbuktatásának.

A portugál vezetőedzőt múlt csütörtökön menesztették, mert a londoni Kékek címvédőként rendkívül rosszul szerepelnek az angol élvonal mostani idényében, és 16 forduló után mindössze egy pont választotta el őket a kiesőzónától. Az NBC Sports értesülése szerint a két kiváló középpályás, a spanyol Cesc Fabregas és a belga Eden Hazard vitte a főszerepet José Mourinho megbuktatásában.

A Chelsea szombaton 3-1-re legyőzte a Sunderlandet, de az NBC cikkének hatására a szurkolók egy része - amely szimpatizál a portugál trénerrel -

nemtetszését fejezte ki Fabregas és Hazard tetteivel kapcsolatban.

"Nehéz volt Fabregasnak, de képes átvészelni ezt az időszakot, mert mentálisan erős és nagyon jó versenyzőtípus" - mondta Pedro az Evening Standard című lapnak.

Megértem a rajongók csalódottságát

"Cesc az egyik legjobb, legkarakteresebb játékosunk, győztes beállítottságú, ezért mindannyiunknak nagyon jó, ha ő is játszik. Ugyanakkor megértem a rajongóink csalódottságát. Ez normális, ha a csapat és az edző ilyen helyzetbe kerül" - magyarázta Pedro, azt viszont egy szóval sem cáfolta, hogy honfitársának köze volt Mourinho megbuktatásához.

Cesc Fabregas a PSG elleni meccsen Forrás: AFP/Miguel Medina

"Mourinho nagyon jó edző. Ez a helyzet mindenkinek nehéz, ezért is volt fontos a szombati győzelem. A szurkolók ebben a szezonban is sokat segítenek nekünk, mindig mellettünk állnak. Nem mondok róluk semmi rosszat, mert ők is a klub részét képezik" - nyilatkozta Pedro.

John Terry csapatkapitány azt mondta korábban, hogy

nem a játékosok buktatták meg az edzőt,

és nem azért szerepeltek gyengén a bajnokságban, hogy előidézzék a menesztését. A Chelsea szombaton a Watforddal játssza következő mérkőzését, két nappal később pedig a Manchester United otthonában szerepel.