Vágólapra másolva!
Guillem Balague spanyol újságíró Cristiano Ronaldóról készülő könyvében azt írja, Ruud van Nistelrooy a fiatal portugál miatt volt kénytelen távozni a Manchester Unitedtől. 

Ruud van Nistelrooy – bár egy súlyos térdsérülés után érkezett Manchesterbe – óriási időszakot produkált a Unitednél, öt év alatt 150 gólt rúgott a csapatban. Amikor azonban

a fiatal Cristiano Ronaldo berobbant, a holland csatár olyan féltékeny lett rá,

hogy az egyik edzésen még egy verekedés is kitört emiatt.

A több sikeres sportkönyvet is jegyző Balague több egykori United-játékost is megszólaltat az ügyben, Rio Ferdinand azt meséli, „Ruud megszokta Beckhamet, aki se elég gyors, se elég technikás nem volt a trükközéshez, úgyhogy mindig beadta a labdát a hollandnak. Ronaldónak viszont mindene megvolt, így volt más lehetősége is, hogy mit kezdjen a labdával.”

Alex Ferguson és Cristiano Ronaldo 2004 februárjában Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

A holland többször sérelmezte Alex Fergusonnál, hogy nem tud kiteljesedni a játéka, mert Ronaldo nem passzol. „Én nem tudok ezzel a sráccal együtt játszani. Nem ad be egy labdát sem, én pedig hiába mozdulok be a kapu előtt, tudom, hogy úgysem jön beadás” – mondta Van Nistelrooy, aki a hírek szerint azt is nehezen viselte, hogy Ronaldo gyorsan a szurkolók kedvencévé vált.

Van Nistelrooy annyira kiakadt Ronaldóra, hogy miután néhányszor ordibált vele, az egyik edzésen megpróbálta megrúgni a fiatal portugált. „Miután odarúgott neki, én is odavertem neki egy komolyabbat, hogy megvédjem Ronaldót.

Az eset után Van Nistelrooy kikerült a csapatból, és a szezon végén eladták a Real Madridnak.