Más csapat durván megérezné, a Bayennek ez is belefér

Bayern München, foci
Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (C) celebrates scoring with his team-mates during the UEFA Champions League Group F second-leg football match between FC Bayern Munich and Arsenal FC in Munich, southern Germany, on November 4, 2015. AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
Vágólapra másolva!
Arjen Robben, Douglas Costa és David Alaba sérülés miatt idén már nem léphet pályára a Bayern München labdarúgócsapatában.

Josep Guardiola vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a brazil Costa comb-, a holland Robben vádli-, illetve az osztrák Alaba bokasérülése súlyosabbnak bizonyult a korábban feltételezettnél, ezért a téli szünet előtt már egyikük sem játszhat.

"Reményeim szerint az újév elején ismét velünk edzhetnek. Az a lényeg, hogy mindannyian százszázalékos állapotban legyenek a téli szünet után" - mondta Guardiola.

Costa játszhatna, de nem akarnak kockáztatni

Douglas Costa kiválóan helyettesítette a március óta hiányzó Franck Ribéryt, a Bundesligában két gólja mellett tizenkét gólpassza is van. Az edző szerint a brazil játékos az év utolsó mérkőzésén, Hannoverben akár pályára is léphetne, de nem akarnak felesleges kockázatot vállalni. Ami a súlyos bokasérülés után lévő francia Ribéryt illeti, Guardiola biztos benne, hogy decemberben, valamelyik tétmeccsen ismét pályára léphet.

Juan Bernat, Thiago Alcantara és Mario Götze már régóta sérült, de előbbi kettő a jövő héten minden bizonnyal újra edzésbe állhat. A Bayernnek három bajnoki találkozója, egy kupamérkőzése és egy Bajnokok Ligája-meccse lesz még az idei naptári évben.

A bajnoki címvédő müncheniek nyolc ponttal vezetik a Bundesliga tabelláját, BL-csoportjukból pedig az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már továbbjutottak.