Ancelotti lehet Guardiola müncheni utódja

Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, foci
Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola (R) hugs Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti before the UEFA Champions League semifinal first leg football match Real Madrid CF vs FC Bayern Munchen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2014. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
A Bayern München szóbeli megállapodást kötött Carlo Ancelottival, hogy az idény végén az olasz szakember követi Pep Guardiolát a bajor labdarúgócsapat kispadján, értesült a Bild című lap.

Az újság szerint jövő héten várható ez ügyben hivatalos bejelentés, miután hétvégén lezajlik az idei utolsó forduló a Bundesligában, és megkezdődik a téli szünet.

Szerdán olyan értesülés látott napvilágot, hogy a katalán tréner közölte a Bayern vezetésével, nem hosszabbítja meg a szerződését, s az idény végén távozik a csapattól.

Guardiola és Ancelotti: előttem az utódom? Forrás: AFP/Gerard Julien

A Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Guardiola 2013-ban érkezett Münchenbe, ahol két bajnoki cím mellett megnyerte a klubvilágbajnokságot, az európai Szuperkupát és a Német Kupát, ugyanakkor a BL-ben mindkétszer az elődöntő jelentette a végállomást együttese számára.

A háromszoros BL-győztes Ancelotti korábban olyan csapatokat irányított, mint az AC Milan, a Juventus, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid.