Csúnya véget érhet a madridi sztárcsatár pályafutása

Karim Benzema, Real Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's French forward Karim Benzema sticks out his tongue during the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Vád alá helyezték csütörtökön Karim Benzemát, a Real Madrid labdarúgóját, akit szerdán vett őrizetbe a francia rendőrség a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási ügyben.

A támadó őrizetben töltötte az éjszakát, majd csütörtökön megjelent a versailles-i bíróságon,

ahol a bíró úgy döntött: további nyomozást rendel el ellene.

Benzemát ezután szabadon engedték, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba az ügy áldozatával, illetve további szereplőivel. Amennyiben bűnösnek találják, öt év börtönt is kaphat.

A futballista ügyvédje, Sylvain Cormier úgy fogalmazott: védence ártatlan, és a bíró sem mondta ki, hogy bűnös lenne, hanem gyanúsítottként kezeli. A nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy Benzema milyen szerepet játszott az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy

létezik egy intim videó, amelyen Valbuena felbukkan, és amelyet felhasználhatnak ellene.

Egy, az ügy részleteit ismerő forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről az Olympique Lyon labdarúgójának.

Pénzösszegről egyelőre nem esett szó

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy elrendezését javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

Benzema pályafutása véget érhet Forrás: AFP/Gerard Julien

A nyomozás során őrizetbe vettek négy személyt, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, akit azonban kihallgatását követően szabadon engedtek. A gyanú szerint Benzemát a zsarolók - akik akkor még szabadlábon voltak -

egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban.

Benzema és Valbuena is válogatott, de Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívta be őket a Németország és Anglia elleni, november 13-án, illetve 17-én sorra kerülő barátságos meccsekre. A kapitány a nyomozás miatt egyszerre nem is hívhatta volna be a két játékost a keretbe, ugyanakkor Valbuena esetében a mellőzést azzal indokolta, hogy a futballista "nincs megfelelő pszichés állapotban."