Vágólapra másolva!
A magyar válogatott nem lőtte szét az ellenfelek kapuit a selejtezőkörben, de azért a látványra odafigyelt: több gyönyörű gólt is szereztünk a csoportban. Ötöt választottunk ki a szerény termésből, ön szerint melyik volt a legszebb? 

A románok elleni meccs mindig fontos, sokaknál dupla szorzóval fut minden megmozdulás, így nem is kezdhetjük mással, mint Dzsudzsák Balázs remek szabadrúgásával. Annak idején itt a szerkesztőségben is sokat vitatkoztunk rajta, kapushiba-e a gól, de végül mindig abban maradtunk, hogy „kit érdekel?”, ha az is volt.

Borzasztó fontos volt, hogy legyőzzük Finnországot idegenben is. Ellenük mindig a hajrában jön a magyar gól, és ez most sem volt másként: Stieber Zoltán elementáris erejű bombájával összejött a győzelem, amivel gyakorlatilag biztossá vált, hogy a finnek nem előznek meg minket.

Priskin Tamás, aki egyébként a sorozat első gólját is szerezte még Pintér Attila irányítása alatt, varázslatos gólt ragasztott a norvégoknak, de az egész támadás látványosra sikeredett Lang szerelésétől Kádár remek passzán át Priskinig, aki lefutotta ez emberét, kicselezte a másik védőt, és nehéz szögből hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe.

Aki látta idén focizni Feröert, az végképp nem becsülheti le Böde Dániel alakítását a hazai meccsen. A Fradi csatára beállt, harcolt, futott, ütközött, előbb Kádár beadásából (egyébként szép fejesből) kiegyenlített, majd szétrúgta a feröeri kapu bal felső sarkát, és megnyerte a meccset a magyar válogatottnak. Az ilyenre mondják, hogy „impact sub”, azaz döntő változást hozó cserejátékos.

A hektikus görögországi meccset végül elveszítette a válogatott, de kétszer is vezetni tudott Athéban, ami akkor is szép teljesítmény, ha Görögország történelmi mélypontra süllyedt. A harmadik gólunk kimondottan látványosra sikeredett, Kalmár Zsolt remekül tört be a védők között a 16-oson belülre, okos passzát Németh Krisztián (a változatosság kedvéért) a bal felsőbe belsőzte.

Szavazzon!

Melyik volt a legszebb gólunk?