Vágólapra másolva!
John Obi Mikel, az angol bajnoki címvédő Chelsea labdarúgója szerint a csapat játékosai száz százalékot adnak ki magukból edzőjükért, a sokak által támadott José Mourinhóért. De nem minden focista gondolkodik úgy, mint Mikel.

Az 52 éves portugál tréner állása a gyenge teljesítmény miatt került veszélybe: az együttes címvédőként búcsúzott a Ligakupából, a bajnokságban pedig csak a 15. helyen áll, múlt szombaton hazai pályán 3-1-re kapott ki a Liverpooltól.

Az elmaradt sikerek mellett több botrányos szituáció is rontja Mourinho helyzetét: október elején a Southamptontól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után bírálta a játékvezetőt, a másfél héttel ezelőtti West Ham elleni bajnokin pedig a lelátóra küldték.

Mostanában nem sok oka van a mosolyra Forrás: MTI/EPA/Peter Powell

Ráadásul a csapat korábbi orvosával, Eva Carneiróval is összekülönbözött, a doktornő a Swansea City elleni, 2-2-es döntetlennel végződött augusztusi találkozó hosszabbításban berohant a pályára, hogy Eden Hazard-t kezelje, így a belga játékosnak el kellett hagynia a játékteret. Mourinho a mérkőzéseken eltiltotta a csapat közeléből Carneirót, aki végül szeptemberben felmondott, és sajtóinformációk szerint

szexizmus miatt jogi útra terelte az ügyet.


Mikel szerint a játékosok kiállnak az augusztusban négy évre hosszabbító szakvezető mellett. Az utóbbi hetek sajtóhírei szerint Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa ugyanakkor egyre türelmetlenebb Mourinhóval szemben az együttes sikertelensége miatt. Brit lapok már a lehetséges utódról is cikkeztek, többek között

felmerült Fabio Capello és Carlo Ancelotti neve is.

"A gólok és a győzelmek nem jönnek ugyan, de mindenki láthatja, küzdünk az edzőnkért, száz százalékot adunk ki érte, és mögötte állunk" - nyilatkozta a klub honlapjának a 28 éves nigériai középpályás. "Kétségtelen, hogy csak ő tud változtatni ezen a helyzeten."

Mikel hozzátette, rengeteget dolgoznak azért, hogy javítani tudjanak a helyzetükön, jól is játszanak, győzniük mégsem sikerül.

"Ellenünk minden lövésből gól lesz.

ami pillanatnyilag nincs meg" - mondta.

A BBC szerint azonban nem minden játékos áll ki Mourinho mellett: a brit médium honlapja vasárnap egy neve elhallgatását kérő Chelsea-futballistát idézett, aki azt mondta: "inkább veszítek, mint hogy érte nyerjek".

Mourinho 2013-ban tért vissza a londoni együtteshez, amellyel 2004 és 2007 között két-két bajnoki címet és Ligakupát, illetve FA-kupát és szuperkupát nyert.