Vágólapra másolva!
Csányi Sándor MLSZ-elnök úgy gondolja, ha a magyar edzők közül kellene új szövetségi kapitányt választania, ma sem lenne jobb ötlete, mint a kétszeres bajnok Pintér Attila.

"A kapitányváltásokkal kapcsolatban sokan megkérdőjelezték, hogy miért Pintér Attilát neveztük ki, de ez is csak utólag kérdőjelezhető meg.

Bajnok lett ugyanis játékosként, edzőként pedig két csapatot is bajnoki címre vezetett" – mondta Csányi Sándor MLSZ-elnök az Origónak azután, hogy a szövetség hétfő este bejelentette, a jövő évi Eb-ig meghosszabbította Bernd Storck kapitányi szerződését.

Pintér Attilával a válogatott az első selejtezőn rögtön kikapott 2-1-re az északírektől, utána a győri sikeredzőt menesztették Forrás: MTI/Illyés Tibor


Csányi azt is elmondta, hogy Pintér után hogyan döntöttek Dárdai Pál mellett. "Pál kiválasztása ma már egyértelmű lenne, de akkor rizikósnak tűnt. Persze őt sem ismeretek hiányában, tehát nemcsak a Herthában látott játékospályafutása alapján választottuk ki, az MLSZ-ben már dolgozott az utánpótlás-koncepción, és

Dárdai utódja aztán az eredetileg sportigazgatónak szerződtetett Bernd Storck lett. "Amikor Storck idejött, láttuk, hogy keményen dolgozik, meg akarja újítani a magyar labdarúgást, és nem csak a fiatalokat figyeli, hanem az egész NB I-et szemmel tartja."