Vágólapra másolva!
A West Ham elleni hiszti miatt José Mourinhót kapásból eltiltotta az FA. És még van egy felfüggesztett büntetése is.

Azonnali hatállyal egymeccses eltiltással büntette az angol szövetség José Mourinhót, így ha addig nem fellebbez, nem lehet ott a hét végi, Stoke City elleni bajnokin a Chelsea kispadján – írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Ez nem az ő szezonja Forrás: AFP


A portugál edző bűne, hogy a West Ham United elleni mérkőzésen a bíró a lelátóra küldte, miután félidőben erős kifejezések kíséretében reklamált. Az eltiltás mellett 40 ezer fontos (17,4 millió forint) pénzbírsággal is sújtotta őt az angol szövetség, a másodedzőjét, Silvino Lourót viszont csak figyelmeztette.

Ez a büntetés független az egy évre felfüggesztett eltiltástól,

amelyet Mourinho a Southampton elleni október 3-ai meccs után kapott, egy 50 ezres bírság kíséretében, a játékvezetőt sértegető nyilatkozata miatt. Várható, hogy a mostani vétség miatt az is életbe fog lépni.

Mi jöhet még?

Mourinhóra rájár a rúd, épp hétfőn derült ki, hogy a Chelsea általa elüldözött orvosa, Eva Carneiro a klub mellett őt is bepereli. Ennél is nagyobb gondja, hogy a csapat katasztrofálisan szerepel, 15. a bajnokságban.

A klub és a játékosok is támogatásukról biztosították eddig Mourinhót, de elképzelhető, hogy épp a következő meccseken dől el a sorsa.