Wenger első igazolása lett a Villa új edzője

rémi garde edző
Lyon's head coach Remy Garde looks on before the French L1 football match Nice (OGCN) vs Lyon (OL) on May 17, 2014 at the Allianz Riviera stadium in Nice, southeastern France. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vágólapra másolva!
Rémi Garde-ot nevezték ki az Aston Villa új vezetőedzőjévé. A francia szakembernek nehéz dolga lesz, a csapat tökutolsó, tízből egyszer nyert.

A francia Rémi Garde lett Premier League-ben szereplő Aston Villa vezetőedzője. Az október 25-én menesztett Tim Sherwood helyét átvevő 49 éves tréner négyéves szerződést írt alá. Vasárnap, a listavezető Manchester City elleni találkozón ül majd először a kispadon, a Tottenham elleni hétfő esti meccset még a lelátóról nézi.

Itt még a Lyon edzőjeként Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat


Garde játékosként honfitársa, Arsene Wenger első igazolása volt az Arsenalnál, három szezont játszott a londoni klubban, mielőtt térdsérülése miatt visszavonult. Korábban a Lyonban és a Strasbourgban futballozott.

A francia válogatottban hat mérkőzésen szerepelt.

A Lyont vezetőedzőként is irányította, 2011 és 2014 között sorrendben egy negyedik, egy harmadik és egy ötödik helyet szerzett a francia élvonalban, 2012-ben pedig megnyerte a Francia Kupát.

A Villa csak szenved

Garde elődje, Tim Sherwood februárban lett a Villa edzője, irányításával a csapat 23 mérkőzéséből 16-ot elvesztett és csak hatot nyert meg. Nyáron ugyan távozott az együttes két kulcsembere, Fabian Delph és Christian Benteke, de Jordan Ayew, Jordan Amavi és Jordan Veretout megszerzésére több mint 22 millió fontot (9,6 milliárd forint) költött a klub.

Ennek ellenére a csapat az első forduló óta nem nyert meccset a bajnokságban. Egy döntetlen mellett nyolc veresége van, négy ponttal az utolsó helyen áll.