Vágólapra másolva!
A PSG-nél és a Real Madridnál több gólt szerzett a 2015-ös szezonban a Barcelona nagy hármasa.

A Barcelona idén megnyerte a bajnokságot, a BL-t, a Király-kupát és az európai Szuperkupát, és abban, hogy ez a négy trófea a katalánoké lett, óriási érdeme volt a Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar hármasnak.

A nagy trió a 2015-ös évben összesen 117 gólt szerzett a Barcában, ezek közül Messi 41-et, Neymar 39-et, Suárez pedig 37-et. Csak összehasonlításképpen: a legjobb európai klubcsapatok közül a Bayern 119, a PSG 115, a Real Madrid 104 gólt szerzett, vagyis a Barca sztárjai lepipálják a párizsiak és a madridiak teljes keretének góltermését.

Elképesztő iramban termelik a gólokat Forrás: AFP

Messinek még nincs gólja a BL-ben

A mostani szezonban 35 gólnál jár a három támadó: a bajnokságban ebből 26-ot szereztek, Neymar 12-öt, Suárez 11-et, a térdsérüléséből most felépült Messi pedig 3-at. A BL-ben Messinek még nincs gólja, Suárez háromszor, Neymar kétszer volt eredményes, az európai Szuperkupa-döntőn Messi két, Suárez egy gólt szerzett, az Athletic Bilbao ellen elbukott spanyol Szuperkupa-döntőn pedig csak az argentin volt eredményes a Barca részéről.

Ha a válogatottakat is beleszámolnánk, akkor 125-nél járna a számláló, Messi és Neymar is 4-4 gólt ért el, Suárez nem játszhatott a vébén összeszedett eltiltása miatt.