Újrajátsszák a 31-0-nál félbeszakadt focimeccset

játékvezető, bíró, foci
játékvezető, bíró, foci
Vágólapra másolva!
Súlyos játékvezetői hiba volt 31-0-s állásnál komolytalan játék miatt lefújni egy U14-es labdarúgó-mérkőzést, az olasz szövetség ugyanis nemcsak újrajátszást rendelt el, de a bíró is felfüggesztette.

Október 4-én a bolognai tartományi bajnokság juniorligájában a Ponte Ronca-Persiceto 85 összecsapáson 0-31-es állásnál a mérkőzés játékvezetője - konzultálva segítőivel - úgy döntött, komolytalan játék miatt véget vet az egyoldalú küzdelemnek.

Az olasz játékvezetők szövetsége azonban nem érezte helyénvalónak a döntést, a testület szerint a bíró megszegte a szabályokat, emiatt felfüggesztette.

Kár volt lefújni Forrás: AFP

"Megértjük a döntését, de a szabályokat be kell tartani. A felfüggesztés nem büntetés, sokkal inkább az a célunk, hogy a játékvezető arra a jövőben jobb legyen. Ez a kis szünet hasznos lesz a számára” - nyilatkozta Antonio Aureliano, a játékvezetők szövetségének helyi képviselője.

A hazai csapatnak ráadásul újabb megaláztatással kell szembenéznie, miután a szövetség törölte az eredményt, így a mérkőzést újra kell játszani.