Vágólapra másolva!
A válogatottba ismét meghívott Szalai Ádám önkritikusan elismerte, hogy a nemzeti csapatban eddig több volt a rossz meccse, mint a jó, azt ugyanakkor nem tudja elfogadni, ha emberek a jó ízlés határát átlépve ócsárolják. A Hoffenheim csatára nehéz időszakon ment keresztül, de mindent elkövet, hogy ennek vége legyen.

Szalai Ádám kimaradt ugyan a Feröer és Görögország elleni válogatott keretből, de a norvégok elleni pótselejtezőre Bernd Storck beválogatta, amiben az is közrejátszhat, hogy a Hoffenheim csatára a Bundesliga legutóbbi fordulójában, a Hamburg ellen először volt kezdő klubcsapatában.

A 27 éves Szalai utoljára tavaly december tizenkettedikén szerzett gólt, amikor a Hoffenheim hazai pályán 3-2-re győzött a Frankfurt ellen, és a hosszú góltalansági sorozatot nehezen élte meg.

A kedvezőtlen változásokért én vagyok a felelős

"Mindamellett nem vagyok beletörődős típus. Elég nehéz heteken, hónapokon mentem, illetve megyek keresztül, szeretnék nyertesként kijönni belőle, és minden követ meg is mozgatok ennek érdekében. Karakterformáló időszakot élek meg (...) Mindenki a saját életének alakulásáért felelős, az én esetemre lefordítva ez azt jelenti, hogy a pályafutásomban történt kedvezőtlen változásokért elsősorban én vagyok a felelős" - nyilatkozta Szalai a Nemzeti Sportnak, de azt nem árulta el, miben hibázott.

Szalai kedvelt célpontja az internetes kommentelőknek, erről azt mondta, nem szokta a fórumokat olvasgatni, de hozzá is eljutnak ilyen-olyan vélemények.

A kritikával semmi bajom

"A kritikával mellesleg semmi bajom, például nem kell felhívni a figyelmem rá, hogy a válogatottban több rossz meccsem volt, mint jó, ezzel tisztában vagyok. Ugyanakkor elítélem az ízlésesség, a jó modor határát átlépőket, egyúttal elfogadhatatlannak tartom, ha az egyik magyar ócsárolja a másikat. Egy nemzet vagyunk!" - magyarázta Szalai, aki azt mondta a pótselejtezővel kapcsolatban, hogy már eleve az a tény motiválttá teszi, hogy 18 év után jutott újra ilyen lehetőséghez a válogatott.