Contét meghallgatják az olasz bundabotrányban

Antonio Conte, foci, olasz foci
AZERBAIJAN, Baku : Italy's coach Antonio Conte attends a press conference in Baku on October 9, 2015 on the eve of the UEFA Euro 2016 Group H qualifying football match between Azerbaijan and Italy. AFP PHOTO / TOFIK BABAYEV
Vágólapra másolva!
Antonio Contét, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát - és további 103 embert - február 18-ától hallgatja meg előzetesen a bíróság a bundabotrány miatt.

A szakvezetőn kívül gyanúsított még több ismert futballista, így a korábbi válogatott Stefano Mauri, Giuseppe Signori és Cristiano Doni is. Az ügyben őket korábban - csakúgy, mint a szövetségi kapitányt - eltiltással büntette az olasz szövetség.

Antonio Conte tagadja, hogy bármi szabálytalant tett volna Forrás: AFP/Tofik Babayev


Conte a gyanú szerint 2011 májusában, még a Siena trénereként tudott a Novara és az Albinoleffe elleni másodosztályú mérkőzések eredményének befolyásolásáról, mégsem jelentette a visszaéléseket, ezzel pedig szabályszegést követett el. Emiatt az olasz szövetség 2012 augusztusában tíz hónapra eltiltotta az akkor a Juventus vezetőedzőjeként dolgozó szakembert, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság négy hónapra csökkentette büntetését.

Conte, aki mindvégig tagadta, hogy bármi szabályelleneset tett volna, tavaly nyár óta irányítja az olasz válogatottat.