Szándékos sportszerűtlenséggel gyanúsítják a gólszerzőt

Bildnummer: 14183648 Datum: 10.08.2013 Copyright: imago/Christian Schroedter Torjubel - Torschütze Leon Andreasen (Hannover 96) trifft zum 1-0 - 1. Fußball Bundesliga Punktspiel Saison 2013-14 Hannover 96 vs. VfL Wolfsburg in der HDI Arena in Hannover - Einzelbild,Aktion,Deutschland, Fußball, Mann, Männer,10.08.2013 ; Fussball GER 2014 x0x xsk 2013 quer premiumd Bundesliga Event Fußball Mann Männer Image number 14183648 date 10 08 2013 Copyright imago Christian Schroedter goal celebration Scorer Leon Andreasen Hanover 96 fault to 1 0 1 Football Bundesliga Point game Season 2013 14 Hanover 96 vs VfL Wolfsburg in the HDI Arena in Hanover Single Action shot Germany Football Man Men 10 08 2013 Football ger 2014 x0x xsk 2013 horizontal premiumd Bundesliga Event Football Man Men
Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség szándékos sportszerűtlenséggel gyanúsítja Leon Andreasent, a Hannover játékosát, aki kézzel szerezte a Köln elleni Bundesliga-mérkőzés győztes gólját.

A DFB keddi közlése szerint azért indítottak vizsgálatot, mert azt feltételezik, hogy a 32 éves dán támadó középpályás szándékosan használta a kezét a vasárnapi, kölni meccs egyetlen, s ezáltal a három pontot eldöntő találatánál.



A gól után a hazai játékosok azonnal reklamáltak, de Bastian Dankert játékvezető és asszisztensei nem változtatták meg döntésüket. A televíziós visszajátszások egyértelműen bizonyították a kezezés tényét, s a mérkőzés után a játékvezetői stáb tagjai is beismerték, hogy rosszul döntöttek.
Később Andreasen is elismerte, hogy kézzel juttatta a labdát a hálóba, de úgy fogalmazott:

abban a pillanatban nem vette észre, hogy szabálytalan volt.


"A labda irányába mozdultam, de az egész nagyon gyorsan történt. A játékvezető természetesen lefújhatta volna, mert egyértelműen kezeztem" - nyilatkozta.

Hibázott a bíró

A DFB játékvezető-bizottságának vezetője, Hellmut Krug is kritizálta Dankert és segítői döntését. Úgy fogalmazott: bosszantó hibát követtek el a 38. percben.

Az alapvonali asszisztensnek látnia kellett volna a kezezést, és jeleznie a játékvezető felé.

A vezetőbírót azért érheti kritika, mert az általános tiltakozást látva sem élt azzal a lehetőséggel, hogy megkérdezze Andreasent, kézzel ért-e a labdába" - mondta.

Akár meg is büntethetik


A DFB közleménye arról nem szól, milyen büntetésre számíthat a középpályás, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan követte el a szabálytalanságot.


Kilenc forduló után a Köln a 6., a Hannover pedig a 14. helyen áll a német élvonal tabelláján.