Bombagóllal nyerték a lányok az Eb-selejtezőt

Szuh Erika női válogatott
Szuh Erika góljával megérdemelten nyert a magyar válogatott
Vágólapra másolva!
A magyar női labdarúgó-válogatott sokat hibázva, de nagy szívvel küzdve hazai pályán 1-0-ra legyőzte a török csapatot a szerdai Európa-bajnoki selejtezőn.

Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport, II. forduló

Magyarország-Törökország 1-0 (0-0)
gól: Szuh (46.)

Magyarország: Szőcs – Mosdóczi, Szeitl, Szabó V., Tóth G. – Csiszár H. (Fenyvesi E., 71.), Hummel-Smuczer, Szuh – Jakabfi, Vágó F. (Rácz Zs, 89.), Sipos (Nagy L., 77.). Szövetségi kapitány: Markó Edina

Törökország:
Caglar – Yeniceri, Erol, Tezkan, Kaya – Koc (Türk, 54.), Korkmaz, Belci (Topcu, 80.), Yaren, Uraz (Karabulut, 70.) – Pekel. Szövetségi kapitány: Talat Tuncel

A ferencvárosi Groupama Arénában, 2400 néző előtt rendezett találkozó egyetlen gólját a svájci FC Neunkirch csapatában szereplő Szuh Erika szerezte, néhány másodperccel a második félidő kezdetét követően, így szűk győzelmet ünnepelhetett a csapat.

Kimaradtak a ziccerek is

Ennek ellenére a magyar csapat az egész mérkőzésen nagy fölényben játszott, sokkal többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, és számos lehetőséget alakított ki. Már a meccs elején jogos tizenegyeshez juthatott volna a csapat, de Vágó Fanny egyértelmű buktatásáért elmaradt a büntető.

A félidő végéhez közeledve ismét ő volt a főszereplő: Sipos Lilla centerezett bal oldalról a kapu elé, érkezett Vágó Fanny, de a kapu fölé belsőzte a ziccert.

Remek kezdés a második félidőben

A fordulás után mindössze 19 másodpercre volt szüksége a magyar válogatottnak a vezetés megszerzéséhez, a középkezdés után vezetett gyors akció végén Csiszár Henrietta tette be balról a labdát, Jakabfi Zsanett még nem tudta lekezelni, de az érkező Szuh Erika 8 méterről a léc alá bombázott (1-0).

Szuh Erika (23) góljával megérdemelten nyert a magyar válogatott Forrás: mlsz.hu

A folytatásban Jakabfi kétszer is gólt szerezhetett volna, Csiszár Henrietta fejese pedig a lécen csattant a 68. percben.

A magyar fölény ellenére a törökök kontráiban is sokszor benne volt a gól, így kicsit izgalmasan alakult a meccs vége - Szőcsnek például az utolsó percekben is be kellett mutatni egy bravúrt, amikor lábbal védte Pekel közeli lövését.

Jobb lett volna előbb megnyugodni

"Elsősorban a helyzetkihasználással voltak problémáink a mérkőzésen, hiszen amikor gólt rúghattunk volna, és ezzel lehetőségünk lett volna arra, hogy megnyugodjunk, kihagytuk a lehetőségeket, és ezzel talán még idegesebbé váltunk" - értékelt a lefújás után Markó Edina szövetségi kapitány.

"A szünetben megbeszéltük, mi lehet a megoldás a problémára, és bár sikerült gyorsan gólt szereznünk, a további találatok elmaradtak, így nem nyugodhattunk meg teljesen. A végén kicsit magunkra húztuk a törököket, de a legfontosabb, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek, és ilyen hangosan buzdítottak bennünket, ez végig nagy segítséget jelentett a lányoknak" - mondta Markó.

A török Melike Pekel (k), mellette Szeitl Szilvia (b), Szabó Viktória (b2) és Mosdóczi Evelin (j) küzd a labdáért Forrás: MTI/Illyés Tibor


A magyar és a török válogatott is vereséggel kezdte meg az Eb-selejtező sorozatot, ezért mindkét együttes számára kiemelt jelentőséggel bírt az egymás elleni összecsapás. A mieink számára azért is fontos volt a győzelem, mert a csoportban kizárólag a töröknél erősebb csapatok vannak a riválisok között.

A csoport állása: 1. Németország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Horvátország 3/2 (4-2), 3. MAGYARORSZÁG 3/2 (1-12), 4. Oroszország 0/0, 5. Törökország 0/2 (1-5)

szeptember 18-án játszották:
Németország-Magyarország 12-0 (7-0)
október 25.
Horvátország-Magyarország
november 29.
Magyarország-Oroszország
2016. április 8.
Magyarország-Horvátország
2016. április 12.
Oroszország-Magyarország
2016. június 6.
Törökország-Magyarország
2016. szeptember 20.
Magyarország-Németország