Vágólapra másolva!
Nagy szerencséje volt a Real Madridnak, hogy Keylor Navas végül a klubnál maradt, a Costa Rica-i kapusnak ugyanis hatalmas szerepe van csapata sikereiben, mivel a topligákban övé a legtöbb védés, de közben ő kapta a legkevesebb gólt.

A Real Madrid egy abszurdnak tűnő adminisztriációs hiba miatt maradt le David de Gea átigazolásáról, de csodálkoznánk, ha a Real-szurkolók közül sokan bánkódnának amiatt, hogy a spanyol válogatott kapus végül a Manchester Unitednél maradt.

A De Gea-üzletnek része lett volna a Costa Rica-i Keylor Navas Manchesterbe költözése is, de azzal, hogy az átigazolás meghiúsult, Navas is maradt a Realnál, amelynek egyértelműen húzóembere lett. A hétvégi, Celta Vigo elleni 3-1-es győzelemből például öt nagy bravúrral vette ki a részét a kapus, aki az eddigi kilenc fordulóban 27 védést mutatott be, és mindössze három gólt kapott, ami a legkevesebb a Primera Divisióban.

A Real nagyon sok lövést enged az ellenfeleknek

A Marca azt írja, a Real ellenfelei 113 alkalommal próbálkoztak, ezek közül 31 találta el a kaput, és Navas csak háromszor nem tudott védeni (egyszer a kapufa segítette ki), vagyis 87 százalékos a hatékonysága.

A társak is tudják, hogy sokat köszönhetnek a Costa Rica-i kapusnak Forrás: AFP

A 113 meglehetősen magas szám, főleg, ha összehasonlítjuk a másik négy topliga éllovasaival: a német bajnokságot vezető Bayern 66, az angol éllovas Manchester City 69, az olasz első Roma 88, míg a francia tabellán legelöl lévő PSG 80 lövést engedett az ellenfeleknek. Navas szerepe éppen ezért fontos, ellene próbálkoztak a legtöbbször, neki volt a legtöbb védenivalója, mégis ő kapta a legkevesebb gólt.

A BL-ben is szűz még a Real

A Bayernben Neuer 4 kapott gólnál és 15 védésnél jár, a Manchester Cityben Hartnak 13-szor kellett közbeavatkoznia, miközben négyszer kapitulált, a PSG-ben Trapp 24-szer hárított, de hatszor túljártak az eszén, a Romában a sérülés miatt csak hat meccsen pályára lépő Szczesny 22 védés mellett 6 gólt tudhat maga mögött eddig. A Real ráadásul a BL-ben is jól teljesít, az eddigi három csoportmeccsen sem a Sahtar Donyeck, sem a Malmö, sem a PSG nem tudott betalálni Navasnak.