Vágólapra másolva!
Josep Maria Bartomeu bejelentette, ha az UEFA megbünteti a Barcelonát a lelátón feltűnő katalán zászlók miatt, azt a klub a „szólásszabadság korlátozásának” veszi, és akár a strasbourgi emberi jogi bíróságig is kész elvinni az ügyet. 

A Barcelonát tavaly 30 ezer euróra büntette az UEFA, mert a lelátón szeparatista jelképnek tartott katalán zászlók tűntek fel. Miután a Leverkusen elleni mérkőzésen újra ott voltak a Camp Nou lelátóján az esteladák, az UEFA újra fontolgatja, hogy megbünteti a katalán klubot.

„Már korábban is fizettünk büntetést ilyen ügyek miatt, és ez nem más, mint támadás a szólásszabadság ellen. Minden normális társadalomban teljesen legális, ha az ember a lelátón kifejezi érzéseit egy ilyen ügyben. Ami sok, az sok!” – mondta Baromeu elnök.

Ez nem legális? Forrás: AFP

„Büszkék vagyunk rá, hogy mi védhetjük meg a szólásszabadságot. Ha az UEFA újra megbüntet minket, elvisszük az ügyet a Sport Döntőbíróságig (CAS), a svájci legfelsőbb bíróságig, de akár a strasbourgi emberi jogi bíróságig is” – tette hozzá az elnök.