Benzema: két gól, aztán egy sérülés

Ecuador-Franciaország, foci-vb, vébé, Brazília 2014
France's forward Karim Benzema (L) and Ecuador's defender Frickson Erazo vie for the ball during the Group E football match between Ecuador and France at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 25, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Izomsérülés miatt körülbelül háromhetes kihagyásra kényszerül Karim Benzema, a Real Madrid és a francia válogatott labdarúgója.

A 27 éves támadó combhajlítóizma csütörtökön, az Örményország ellen 4-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen sérült meg. Benzama a Nizzában rendezett találkozó 78. és 79. percében is gólt szerzett, de a 81. percben le kellett cserélni.

A francia szövetség pénteki közleménye szerint az orvosi vizsgálatok alátámasztották, hogy a játékos nem szerepelhet vasárnap a Dánia elleni felkészülési mérkőzésen, ezért elhagyta a válogatott edzőtáborát.

Benzema a dánok ellen is hiányozni fog Forrás: AFP/Odd Andersen

Azt nem közölték, mennyi időt kell kihagynia, de spanyol médiaértesülések szerint három hétig nem játszhat, emiatt klubcsapata, a Real Madrid nem számíthat rá a Levante és a Celta Vigo elleni spanyol bajnoki mérkőzéseken, valamint október 21-én a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-csoportrangadón sem. A francia válogatott nem vesz részt az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, mivel házigazdaként automatikus résztvevője a 2016-os tornának.