Lovakká válnak a fiatal angol futballisták

Jürgen Klopp, Liverpool, foci
UNITED KINGDOM, Liverpool : Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) smiles during a team training session in Liverpool, northwest England, on October 21, 2015, on the eve of their UEFA Europa League group B football match against Rubin Kazan. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A Liverpool labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Jürgen Klopp bírálta, hogy a fiatal angol játékosokkal szemben túl nagyok az elvárások, és hangsúlyozta, hogy több időt kellene adni nekik a fejlődésre.

A német tréner annak apropóján szólalt meg, hogy Jordan Rossiter sérülten tért vissza a klubhoz. A fiatal játékos az angol U19-es válogatottban három mérkőzést játszott egy héten belül az Európa-bajnoki selejtezőtornán, megsérült, és egy hónapot ki kell hagynia.

"Még soha nem hallottam, hogy egy

ennyire fiatal játékosnak három meccset kelljen játszania öt nap alatt.

Nem tudom, kivel kell beszélni erről, de a klub részéről valaki az angol szövetséghez fordul majd, mert ez így nincs rendben" - magyarázta Klopp, aki mindössze két hete dolgozik Angliában.

Jürgen Klopp két hete dolgozik Liverpoolban Forrás: AFP/Paul Ellis

Több időt kellene adni nekik a fejlődésre, nem lenne szabad túl nagy nyomás alá helyezni őket. Három meccs öt nap alatt csak rosszat tehet egy 18 éves játékossal" - magyarázta az edző, majd úgy fogalmazott: szeretné, ha labdarúgói képesek lennének minél több játékstílushoz alkalmazkodni, de egyiküknek sem kell 150 kilométert futnia ahhoz, hogy sikeres legyen.

"Természetesen egészséges, jó fizikai állapotban lévő, megfelelő önbizalommal rendelkező, profi fiatalokra van szükségünk, úgyhogy

ne öljük meg őket.

Őrültség például több futást követelni tőlük, mint amennyire képesek" - tette hozzá a 48 éves edző.

Klopp első angliai mérkőzésén a Liverpool 0-0-t játszott a Tottenham otthonában, csütörtökön pedig az orosz Rubin Kazanyt fogadja az Európa Ligában.