Vágólapra másolva!
Teljesen mindegy, milyen szezont tud maga mögött a Barcelona és a Real Madrid, az Aranylabda-lista úgyis tele van a játékosaikkal. Idén a 23 fősre szűkített listára 11 játékost delegál a két klub, de 2010 óta ebben nincs semmi meglepő. Itt az edzők listája is. 

Az Aranylabda legfőbb várományosait természetesen idén is a Barcelona szállítja, ami nem is meglepő, hiszen a klub triplázott az elmúlt szezonban: megnyerte a spanyol bajnokságot, a Spanyol Kupát és a Bajnokok Ligáját is, majd az idény nyitómeccsén az európai Szuperkupát is behúzta a Sevilla ellen.

Luis Enrique - aki természetesen ott van az Év edzője-díjra esélyesek között is - versenyben van az ötkupás szezonért is, ami legutóbb Pep Guardiolának jött össze a katalánoknál. A Barca hat játékosa a FIFA és a France Football szűkített, 23-as listáján nem meglepő, annál inkább a semmit nem nyerő Real Madrid öt játékosa, akik között ott van a szurkolók által is kikezdett Gareth Bale vagy a közepes idényt letudó Toni Kroos.

Na, idén melyikük nyeri? Forrás: AFP/Olivier Morin

Ott van a listán Kevin De Bruyne és Yaya Touré, de hiába keressük a zsinórban negyedik bajnoki címét kupagyőzelemmel és BL-döntővel megfejelő Gianluigi Buffont (Manuel Neuer az egyetlen kapus a listán), vagy a Sevillával EL-t nyerő, és a sorozat gólkirályaként záró Carlos Baccát.

A szűkített Aranylabda-lista

Andrés Iniesta (Barcelona)
Javier Mascherano (Barcelona)
Lionel Messi (Barcelona)
Ivan Rakitic (Barcelona)
Luis Suárez (Barcelona)
Neymar (Barcelona)
James Rodríguez (Real Madrid)
Toni Kroos (Real Madrid)
Gareth Bale (Real Madrid)
Karim Benzema (Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Alexis Sánchez (Arsenal)
Yaya Touré (Manchester City)
Sergio Agüero (Manchester City)
Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg/Manchester City)
Eden Hazard (Chelsea)
Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)
Robert Lewandowski (Bayern München)
Thomas Müller (Bayern München)
Manuel Neuer (Bayern München)
Arjen Robben (Bayern München)
Arturo Vidal (Juventus/Bayern München)
Paul Pogba (Juventus)

Az Év edzői-díj várományosai között semmi meglepő nincs: Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Real Madrid), Laurent Blanc (Paris Saint-Germain), Unai Emery (Sevilla), Pep Guardiola (Bayern München), Luis Enrique (Barcelona), José Mourinho (Chelsea), Jorge Sampaoli (chilei válogatott), Diego Simeone (Atlético Madrid) és Arsene Wenger (Arsenal) közül kerül majd ki a végső győztes.