Vágólapra másolva!
Neveket nem tudni, de egyikük játszott az angol labdarúgó-válogatottban.

A Daily Mirror azt írja, két ismert Premier League játékos is arra készül, hogy nyíltan felvállalja a másságát. A lap neveket nem ír, de egyikükről megemlíti, hogy szerepelt már az angol válogatottban.

A két játékos bejelentése nagy áttörést jelentene,

korábban ugyanis nem volt olyan Angliában, hogy egy aktív futballista a nyilvánosság előtt bejelentette volna, hogy meleg.

1990-ben a korábban a Norwichban és a Nottingham Forestben játszó Justin Fashanu volt az első játékos, aki bevalllotta, hogy a saját neméhez vonzódik. Fashanu rengeteg durva beszólást kapott a coming out után a pályán és a lelátóról is, később pedig szexuális zaklatással vádolták meg, aminek az lett a vége, hogy

1998-ban, 37 évesen öngyilkosságot követett el.

Az 52-szeres német válogatott középpályás, Thomas Hitzlsperger 2014-ben vallott homoszexualitásáról, egy évvel visszavonulása után. Ő több német klub mellett az Aston Villában és a West Hamben is légióskodott.

A Daily Mirror azt írja, a most említett két játékos a családjának és a barátainak már megtette a bejelentést, és a következő szezon kezdetéig a nyilvánosság előtt is felvállalják.