Köszönöm mindenkinek, aki imádkozott értünk

Fatih Terim, foci
CZECH REPUBLIC, PRAGUE : Turkey's head coach Fatih Terim oversees a training session on the eve of the UEFA Euro 2016 qualification football match Czech Republic vs Turkey on October 9, 2015 at the Generali Arena stadium in Prague, Czech Republic. AFP PHOTO / MILAN KAMMERMAYER
Vágólapra másolva!
Elképesztő végjáték során megnyerte az Izland elleni utolsó, hazai Európa-bajnoki selejtezőt a török labdarúgó-válogatott, amely - köszönhetően a kazahok lettországi győzelmének - a legjobb csoportharmadikként, Magyarországot megelőzve kijutott az Eb-re. Fatih Terim kapitány megköszönte a szurkolók imáit, és azt mondta, a legmagasabb szinten tartaná a csapatot.

"Köszönöm mindenkinek ezt a sikert. Köszönöm mindenkinek, aki imádkozott értünk. Tudom, hogy az emberek ebben az országban sokkal jobbat érdemelnek, ezért vagyok büszke arra, hogy a csapatommal sikerült kijutnom az Európa-bajnokságra. Folytatni fogjuk a harcot, hogy a legjobbak legyünk, gratulálok a fiaimnak" - nyilatkozta Fatih Terim török szövetségi kapitány a mérkőzés után.

A török Fanatik idézte a szakembert, aki elmesélte, hogy kedd reggel látott egy videót az interneten, amelyben egész Hollandia azt üzente, nagyon szurkol Izlandnak.

Fatih Terim: Szerénynek kell maradnunk Forrás: AFP/Milan Kammermayer

"Mindezek ellenére sikert értünk el, és még csak a playoff-párosítást sem kell számolgatnunk. De nagyon szerénynek kell maradnunk. Az első félidőben jobban játszottunk, közben persze hallottuk a híreket a másik két mérkőzésről is. De mit tehettünk volna? Izland ellen nem volt könnyű kockáztatni, mert tudtuk, bármilyen kis hiba, és kikapunk. De hallottuk, hogy a csehek vezetnek Hollandiában, a kazahok pedig Lettországban. Meg kellett változtatnunk a játékstílusunkat, és kockázatot kellett vállalnunk” - idézte fel a konyai Turku Arenában történteket.

Terim azt mondta, mindenkivel leül beszélni, a játékosokkal és az elnökkel egyaránt.

"A célom, hogy a lehető legmagasabb szinten tartsam a csapatunkat, példaként kell a fiatalok elé állnunk. Gyönyörű stadionjaink és profi csapataink vannak, sohasem adhatjuk fel. Amikor feladtuk, akkor mindig veszítettünk. Azt hiszem, a törökök ismét be fognak törni az európai labdarúgásba, szükség lesz a futballistáinkra" - tette hozzá.