Vágólapra másolva!
A szezon első hét bajnokiján mindössze két gólt kapott a Real Madrid, ennél jobb mutatóval csak egyszer rendelkezett a csapat.

A Real ellen eddig csak a Bilbao és az Atlético tudott betalálni, a másik öt ellenfél nem, a két kapott gól pedig nem csak a spanyol bajnokságban, de az öt európai topligában is a legjobb mutatónak számít.

A bajnokság ezen szakaszában eddig csak három korábbi idényben volt ennyire hatékony a Real védelme (1957-58, 1961-62, 1987-88), ennél jobban pedig csak egyszer teljesített a hátsó alakzat, 1997-ben, amikor a Jupp Henyckes által irányított csapat csak egy gólt kapott a hét forduló alatt.

Navasnak nem lehet gólt lőni a Bernabéuban

A Marca nevű lap kiemeli a Costa Rica-i kapus, Keylor Navas szerepét, aki eddig a négy hazai meccsen (Betis, Granada, Málaga, valamint a BL-ben a Sahtar) egyszer sem kapott gólt, és három győzelem, valamint egy döntetlen a mérlege.

Navas az Atlético ellen büntetőt is hárított Forrás: AFP

Tavaly Iker Casillas árnyékában hét meccsen jutott szóhoz hazai pályán, akkor hat győzelem mellett egy döntetlen jutott neki, és mindössze négy gólt kapott.