Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Guarín bombagólja döntötte el a milánói derbit

567610369
Inter Milan's Colombian midfielder Fredy Guarin kicks the ball to score a goal during the Serie A football match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium in Milan on September 13, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
A legutóbb idényben harmadik Lazio hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Udinesét az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A forduló rangadóját Fredy Guarín góljával az Internazionale nyerte az AC Milan ellen. 

A Milan a legutóbbi nyolc Derby della Madonninából csak egyet nyert meg, és a vasárnapi összecsapáson sem számított esélyesnek. Az elmúlt években többször is nagyon gyenge mérkőzést játszott egymással a két csapat, ám ezúttal nem így volt, végig nyílt, látványos, jó iramú küzdelem folyt a pályán.

Fredy Guarin bal lába döntött Forrás: AFP/Olivier Morin

A három pont sorsát végük Fredy Guarín szép egyéni alakítása döntötte el, melynek végén a középpályás húsz méterről lőtte ki a bal alsó sarkot - bár a meccs végén Mario Balotelli kétszer is egyenlíthetett volna, de egyszer Handanovic védett nagy bravúrral, egyszer pedig a kapufát találta el.

Internazionale-AC Milan 1-0 (0-0)
gól: Guarín (58.)

A forduló kora esti mérkőzésén a Lazio magabiztosan verte az Udinesét.

Lazio-Udinese 2-0 (0-0)
gól: Matri (64., 73.)

Mindent egy helyen az Eb-ről