Vágólapra másolva!
Az Arsenalnak senki sem adja vissza a pontokat, de az FA megpróbálta enyhíteni a Chelsea-Arsenal mecs igazságtalanságát. Diego Costát eltiltották, Gabriel piros lapját törölték.

Az angol szövetség (FA) három bajnoki mérkőzésre eltiltotta Diego Costát, a Chelsea csatárát az Arsenal elleni hétvégi rangadón mutatott erőszakos viselkedése miatt.

Volt egy kis nézeteltérés Forrás: AFP


A 26 éves spanyol válogatott támadó a 2-0-ra megnyert mérkőzésen kétszer megütötte, majd fellökte az Arsenal francia védőjét, Laurent Koscielnyt, majd a társa védelmére igyekvő Gabriel Paulistával kakaskodott. Az első esetet megúszta, az utóbbiért sárga lappal figyelmezették. Sárgát Gabriel Paulista is kapott, később meg még egyet,

így az Arsenal került emberhátrányba.

Costa ellen hétfőn annak ellenére eljárást kezdeményeztek, hogy nem állították ki. A szövetség közölte, a videófelvételek bizonyították a játékos erőszakos viselkedését, ezért három meccsre eltiltották.

Gabrielt felmentették

Az FA fegyelmi bizottsága arról is döntött kedden, hogy Gabriel Paulistának a Diego Costa által kiprovokált piros lapját törli, így a brazil futballistának nem kell meccset kihagynia.