Zidane csapatkapitányt csinált a fiából

Enzo Zidane, foci, Real Madrid Castilla
FRANCE, Paris : Real Madrid's French midfielder Enzo Zidane, the 18-year-old son of French football legend Zinedine Zidane, reacts during the UEFA Youth League quarter-final football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid at the Charlety Stadium in Paris on March 11, 2014. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane fia, Enzo lesz a Real Madrid Castilla, azaz a B csapat kapitánya. A dolog azért is érdekes, mert edzője a saját apja lesz.

Enzo Zidane tavaly ugyan már játszott az apja irányítása alatt, véglegesen csak az idei szezontól lett a Castilla játékosa, sőt, rögtön csapatkapitánya. A francia világ- és Európa bajnok futballista mind a négy fia a Real kötelékében focizik: Luca az U18-as csapatban kapusként, Theo az U14-eseknél, Elyaz pedig a 11 év alattiaknál játszik.

A fiúk nem szeretnék, ha rögtön klasszis édesapjukhoz hasonlítanák őket, ezért mezükön rendszerint keresztnevük vagy az édesanyjuk vezetékneve (Fernandez) látható.

Enzo Zidane Forrás: AFP/Franck Fife

Zidane 2014 óta irányítja a madridiak B csapatát, de a neve Carlo Ancelotti távozása után és Rafa Benítez érkezése előtt a nagycsapatnál is szóba került.

A Real Madrid Castilla jelenleg a Segunda B-ben, azaz a spanyol harmadosztályban játszik, miután 2014-ben kihullottak a másodosztályból.