Nem volt nehéz döntés, mert nagy volt a baj

Orbán Viktor; Garancsi István Debrecen, 2015. július 30.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a d
Debrecen, 2015. július 30. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Garancsi István, a Videoton tulajdonosa azt vallja, akkor kell szerepelni, ha bajban van a csapat, nem a sikerek idején. Most bajban van, interjút adott a klub honlapjának. 

A Videoton a BL-selejtezős kiesés után a bajnokságban is botladozott, a csapat egyetlen győzelemmel áll a bajnoki tabellán, ezért Garancsi előbb elfogadta Burcsa Győző sportigazgató lemondását, majd elbocsátotta a csapat vezetőedzőjét, a francia Bernard Casonit is.

"Nem volt nehéz döntés, mert ezt hozta az élet. A csapat által nyújtott eredménytelen teljesítmény után Győző felajánlotta a lemondását, én pedig elfogadtam. Ebben a helyzetben nem is tehettem mást. A vezetőedzővel történt tárgyalások során nem volt könnyű dolgunk, mert semmilyen rugalmasságot nem tanúsított, de ma délelőttre ezt is megoldottuk. A szurkolóknak pedig szíve joga, hogy véleményt nyilvánítsanak, ha valami nem tetszik nekik” – nyilatkozta Garancsi a Vidi.hu-nak.

Garancsi és Orbán szurkol Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Casoninak egyelőre nincs utódja, a Vidi Lech Poznan elleni EL-selejtezőjében a másodedző, Pető Tamás irányítja a bajnokcsapatot, viszont Burcsa helyét már lehet tudni, hogy Kovács Zoltán veszi át. "Örülök, hogy vállalta feladatot, ami nem megoldhatatlan, és egyben nagy lehetőség számára” – mondta róla Garancsi, majd köszönetet mondott György Tamásnak, aki élő szerződése ellenére elengedte Kovácsot a Vidihez.

"Tulajdonosként az a feladatom, hogy megtartsam a befektetésem értékét. Az öröm mindig a szurkolóké, a döntések mögött álló küzdelem és fájdalom a tulajdonosé. Ezek a döntések nem lehetnek mindig, mindenki számára szimpatikusak. A Vidinél most meg kellett állítanom egy rossz irányba tartó folyamatot. Mostantól pedig nem a szavaké, hanem a munkáé lesz a főszerep” – tette hozzá Garancsi.