Neymart legyőzte a mumpsz

Neymar, Barcelona, foci
GERMANY, Munich : Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior juggles with the ball as he leaves the pitch at half time during the UEFA Champions League football match semi final FC Bayern Munich vs FC Barcelona in Munich on May 12, 2015. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A Barcelona brazil klasszisa mumpsz miatt két hétre kidőlt.

Az előző szezonban a bajnokságot, a Király-kupát és a BL-t is megnyerő Barcelona újabb trófeákat gyűjthet be, ehhez kedden, az európai Szuperkupa-döntőben az EL-győztes Sevillát, majd egy kétfelvonásos párharcban a Bilbaót kell legyőznie.

Nem kizárt, hogy mindkettő sikerülni fog, az azonban bizonyos, hogy ezeken a meccseken Luis Enrique edző nem számíthat majd Neymarra, aki mumpsz miatt két hétre kidőlt. A Barcelona közleménye megjegyzi, hogy a 23 éves játékos gyerekként ugyan megkapta a vírusfertőzés elleni védőoltást, ennek ellenére mégis beteg lett.

Igaz, a védőoltás nem ad 100 százalékos védelmet, csak alaposan csökkenti az esélyét annak, hogy az illető mumpszos legyen. Könnyen lehet, hogy Neymarnak nemcsak a három Szuperkupa-meccset kell kihagynia, hanem az augusztus 23-i első bajnokit, amelyen szintén a Bilbao lesz az ellenfél.