Juhász játéka erősen kétséges Románia ellen

Juhász Roland, Videoton, foci
Székesfehérvár, 2015. július 28. A megsérült Juhász Roland a földön a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában vívott Videoton FC - BATE Boriszov mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a Ferencváros három válogatott játékosát, Gera Zoltánt, Dibusz Dénest és Leandrót, valamint Juhász Rolandot hívta meg egy hosszabb beszélgetésre. A Videoton védőjének szereplése erősen kétséges a szeptemberi, Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A német szakember elmondta, az a célja, hogy a románok elleni mérkőzést megelőző edzőtáborig a lehető legtöbb játékossal személyesen is leüljön beszélni.

"Ilyen formán picit oldhatom a gátlásokat, az esetleges feszültséget a futballistákban is, illetve megismerhetem őket személyesen, az emberi oldalukról is" - mondta Bernd Storck az Mlsz.hu-nak.
Szerdán három ferencvárosi játékossal, Gera Zoltánnal, Dibusz Dénessel és Leandróval, illetve Juhász Rolanddal találkozott.

Bernd Storck Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Az együtt töltött egy órában nemcsak a ránk váró feladatokról, a szakmai elvárásaimról beszélgettünk, hanem tekintettel arra, hogy rutinos labdarúgókról van szó, az utánpótlás és általánosságban a magyar foci jövője is téma volt. Azt tudjuk, hogy Gerára a román meccsen biztosan nem számíthatunk, és sajnos Juhász Roland játéka is erősen kétséges, amit tovább nehezíti a dolgunkat, ezzel együtt nagyon bízom benne, hogy Roland meggyógyul a mérkőzésre, Gera játékára pedig az északírek ellen már számíthatok."

Juhász Roland a szövetség honlapján elmondta, a beszélgetés során azt leszűrhették, hogy Storck futballról alkotott filozófiája nagyvonalakban hasonlít Dárdai Pál elképzeléseire.

"Bízom benne, hogy vele is hasonlóan sikeresek tudunk lenni, mint az előző időszakban. Azt is mondta, hogy az ő személye a válogatott ügye szempontjából szinte jelentéktelen, egyetlen célja van, hogy a csapatot kivezesse Franciaországba, és ezzel nemcsak a magyar futballtársadalomnak, de az egész országnak nagy örömet szerezzen."

Juhász Roland a BATE Boriszov elleni BL-mérkőzésen sérült meg Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ami a Videoton FC védőjének sérülését illeti: egyelőre nincs meg a pontos diagnózis, ezért azt sem lehet megmondani, Juhásznak milyen esélyei vannak arra, hogy felépüljön a szeptember 4-i Eb-selejtezőre.

"Részt veszek egy újabb MR-vizsgálaton, mert egyelőre nem tudjuk pontosan a sérülés súlyosságát, de talán mondanom sem kell, minden erőmmel azon vagyok, hogy pályára tudjak lépni a románok ellen" - fogalmazott Juhász.