Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta, együttesére nem volt különösebb hatással, hogy vasárnap este egy motoros rálőtt a gárda buszára. A Hertha jól kezdte az idényt a kupában, a bajnokság rajtjáig azonban még előfordulhat, hogy igazol valakit, ha már a Bundesliga idén rekordot dönt. 

"A klub profin kezelte a helyzetet, és távol tartott minket az esettől. A sofőr számára sokkoló élmény lehetett, de mi szerencsére nem voltunk a buszon" - nyilatkozta a korábbi magyar szövetségi kapitány. A járművet az Arminia Bielefeld elleni, idegenbeli Német Kupa-mérkőzés előtt egy motoros megelőzte, majd rálőtt a szélvédőre. Éppen a sofőrre a célzott, de a golyó nem jutott be a jármű belsejébe.

A hétfői találkozót a berliniek 2-0-ra nyerték, s a magyar szakember elmondta, ez a siker nyugalmat és reményt adhat a csapatnak a Bundesliga pénteki rajtja előtt. A Hertha gyakorlatilag változatlan csapattal várja a rajtot, a berlini klub a Vladimir Daridáért kiadott 3,8 millió eurón kívül egy fillért sem költött, de még várható mozgás a csapat háza táján. Talán pont Dzsudzsák Balázs érkezik.

Ennyit még sosem költöttek a Bundesligában

Bár az átigazolási időszak augusztus végéig tart, szinte biztosan megdől az új labdarúgók vásárlására fordított összeg a német Bundesligában. A 18 élvonalbeli egyesület eddig 280,85 millió eurót adott ki 123 játékosra a nyáron, ám a chilei Charles Aranguiz biztosra vehető, 13 milliós leverkuseni szerződését is hozzászámítva máris megdőlt a három évvel ezelőtti, 287 milliós csúcs.

Dzsudzsákra sokat költhet a Hertha Forrás: Origo

A klubok nemcsak sok pénzt költöttek, hanem jól is értékesítették a futballistáikat: összesen 138 játékos eladásából eddig 259,15 millió euróval gazdagodtak.

A Bayern München nemcsak a Bundesligában, hanem az átigazolási piacon is bajnok lett. A bajorok 79 milliót költöttek új szerzeményekre, csak a chilei Arturo Vidal megszerzésére 37 milliót fordítottak. Ami a bevételt illeti, Bastian Schweinsteiger, Xherdan Shaqiri és Pepe Reina eladásából 38 millió folyt be a klubkasszába.